Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bentley Continental πάτησε τα 70!

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bentley Continental πάτησε τα 70!

ΝΕΑ

H Bentley Continental πάτησε τα 70!

ΝΕΑ

Η μάρκα πολυτελείας γιορτάζει τα 70 χρόνια του μοντέλου Continental και εμείς ρίχνουμε μια ματιά σε ένα σπάνιο πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley R-Type Continental ήταν το ταχύτερο τετραθέσιο στον κόσμο, το 1952.

Η Bentley υπάρχει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, ήταν μόλις το 1952 όταν η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όνομα Continental.

Γιορτάζοντας τα 70 χρόνια Continental, η Bentley μας θυμίζει την R-Type Continental – τον ​​πρόγονο της σύγχρονης Continental GT.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley R-Type Continental είναι ένα σπάνιο θέαμα, όχι μόνο σήμερα αλλά και στη δεκαετία του ’50. Στην τριετία από το 1952 μέχρι το 1955, μόνο 208 κομμάτια (πλαίσια με μηχανικά μέρη)  κατασκευάστηκαν από την Bentley.

Ήταν το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο όταν έκανε το ντεμπούτο του, ενώ ήταν επίσης ένα από τα  πιο ακριβά με τιμή 6.928 λίρες (ή περίπου 8.144 ευρώ). Τότε, αυτό το χρηματικό ποσό ήταν τετραπλάσιο από τη μέση τιμή των σπιτιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Η R-Type Continental ήταν το πνευματικό τέκνο του Chief Projects Engineer, Ivan Evernden και του σχεδιαστή, John Blatchley. Είχε εξακύλινδρο κινητήρα 4,6 λίτρων που απέδιδε 153 ίππους. Το πρωτότυπο μάλιστα, πέτυχε ρεκόρ τελικής ταχύτητας στα 191 χιλιόμετρα διατηρώντας την για πέντε γύρους στην πίστα Montlhery.

Advertisement

Από τις 208, που κατασκευάστηκαν, οι 193 είχαν αμάξωμα κατασκευασμένο από τον HJ Mulliner, ενώ η Park Ward (κατασκεύασε τέσσερα dropheads και δύο coupe), ο Franay (πέντε), ο Graber (τρία) και η Farina (ένα). Μεταξύ των R-Type Continental, που κυκλοφορούν ακόμα, μία από αυτές βρίσκεται στην συλλογή της Bentley (Heritage Collection). Είναι το πλαίσιο BC16C με αριθμό κυκλοφορίας  JAS 949.

Advertisement

Η JAS, όπως την αποκαλεί η Bentley, ήταν ένα αυτοκίνητο πελάτη. Ανήκε αρχικά στον Ελβετό Δρ. Rowland Guenin, ο οποίος την παράγγειλε σε χρώμα Ivory με κόκκινο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο δεν έχει αναπαλαιωθεί. Η Bentley την αγόρασε το 2001 και την διατηρεί σε άριστη μηχανική κατάσταση, όπως και την πατίνα της.

Το κλασικό αυτοκίνητο κάνει συχνές εμφανίσεις στις εγκαταστάσεις της Bentley και σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο μπορεί να διαρκεί η αναπαλαίωση μιας Bentley T Series;
Πόσο κοστίζουν οι δύο ειδικές Bentley της βασίλισσας Ελισάβετ;
Προς πώληση πέντε εξαιρετικά σπάνιες Bentley Mulsanne