Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi κατατροπώνει την BMW σε μία αδυσώπητη κόντρα (+video)

Ελλάδα 1:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi κατατροπώνει την BMW σε μία αδυσώπητη κόντρα (+video)

ΝΕΑ

H Audi κατατροπώνει την BMW σε μία αδυσώπητη κόντρα (+video)

ΝΕΑ

Δύο κορυφαία ηλεκτρικά μοντέλα από τη Γερμανία έρχονται αντιμέτωπα ξεδιπλώνοντας τα αμέτρητα… kW τους.

Advertisement
Advertisement

Οι ανεπίσημες «κόντρες» μεταξύ πανίσχυρων αυτοκινήτων δεν είναι κάτι καινούριο καθώς έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε να αγγίζουν τα όρια των νόμων της φύσης. Όταν όμως βρίσκονται δίπλα-δίπλα κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων τότε τα πράγματα γίνονται πιο πικάντικα.

Στο νέο βίντεο των Βρετανών του Carwow συναντάμε δύο γερμανικά αυτοκίνητα με τεράστιες δυνατότητες και κορυφαίες επιδόσεις.

Από τη μία μεριά έχουμε την BMW X M60, το κτηνώδες ηλεκτρικό SUV το οποίο αποδίδει 619 και 1.100 Nm ροπής και από την άλλη συναντάμε το Audi RS E-Tron GT το οποίο έχει απόδοση 646 ίππους και 830 Nm ροπής. Το SUV της BMW ζυγίζει 2.584 κιλά σε αντίθεση με τα 2.347 κιλά του Audi, ενώ η μπαταρία του πρώτου έχει χωρητικότητα 105 kWh και του δεύτερου 84 kWh.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο αυτοκίνητα είχαν τρεις δοκιμασίες να περάσουν. Η πρώτη ήταν η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 400 μέτρα. Στον πρώτο αγώνα η BMW δεν κατάφερε να εκκινήσει σωστά με αποτέλεσμα να χάσει κατά κράτος.

Στο δεύτερο γύρο τα πράγματα ήταν πιο ισορροπημένα, αλλά πάλι το Audi επικράτησε περνώντας τη γραμμή των 400 μέτρων σε 11,4 δευτερόλεπτα σε σχέση με τα 11,8 δευτερόλεπτα της iX M60.

Advertisement

Η δεύτερη δοκιμασία ήταν επιτάχυνση εν κινήσει από τα 50 χλμ/ώρα και από τα 80 χλμ/ώρα.

Advertisement

Και σε αυτήν την αναμέτρηση το Audi έχει το πάνω χέρι αν και αυτήν τη φορά η BMW προβάλει σθεναρή αντίσταση. Η μοναδική περίπτωση που η iX κέρδισε τη μάχη ήταν στο φρενάρισμα. Η BMW σταμάτησε πιο γρήγορα και σε μικρότερη απόσταση από το RS, κάτι που προκάλεσε έκπληξη…

Απολαύστε τη μάχη των «e-Γερμανών».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τώρα και τα τιμόνια γίνονται «by-wire»
Ποια εταιρία θα κάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά τα σπορ μοντέλα της;
Άλλα λέει ο Musk και άλλα ο οικονομικός διευθυντής!