Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi ετοιμάζει φουλ ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi ετοιμάζει φουλ ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

H Audi ετοιμάζει φουλ ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία γλυκοκοιτάζει το ενδεχόμενο της παραγωγής ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα αντιμετωπίσει το Model X της Tesla που θα λανσαριστεί το 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η αμερικανική εταιρία έχει προγραμματίσει για το 2017 το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού SUV που θα ονομάζεται Model X και θα πλαισιώσει το αξιόλογο Model S. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Audi καλοβλέπουν την προοπτική της παραγωγής ενός πλήρους ηλεκτροκίνητου μοντέλου στις διαστάσεις και προδιαγραφές ενός SUV. Την άποψη αυτή ενισχύουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του CEO της εταιρίας Ruper Stadler που είπε «πως οι μηχανικοί μας δουλεύουν σε ένα νέο crossover που θα έχει και ηλεκτρική έκδοση», σύμφωνα και με το AutoNews.

Του χρόνου η Audi θα εισάγει με σχετική καθυστέρηση την ηλεκτρική εκδοχή του R8, ενώ θα αρχίσουν να παραδίδονται τα πρώτα plug-in υβριδικά E-Tron. Παράλληλα, η γερμανική εταιρία θέλει τουλάχιστον ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο για να μειώσει περαιτέρω τον μέσο όρο CO2 της γκάμας της και παράλληλα να διαθέτει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο απέναντι στο Tesla Model X, στοχεύοντας κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς και στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement