Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Aston Martin DBX θα έχει Drift Mode

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Aston Martin DBX θα έχει Drift Mode

ΝΕΑ

H Aston Martin DBX θα έχει Drift Mode

ΝΕΑ

Λίγους μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή της η Aston Martin DBX αποκαλύπτεται και μαθαίνουμε νέες λεπτομέρειες της. Μία από αυτές είναι το φημολογούμενο Drift Mode, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά από την μάρκα.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Ian Hartley, senior manager της Aston Martin, μίλησε για τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και απάντησε θετικά για την λειτουργία Drift ή πως θα μπορείτε να πλαγιολισθαίνετε με το μεγάλο SUV χωρίς να χάνεται ο έλεγχος.

Advertisement
Advertisement

«Δεν είναι πραγματικά δύσκολο ερώτημα», σχολίασε ο Hartley και πρόσθεσε: «Είναι μία ικανότητα για ένα αυτοκίνητο στην οποία δεν θα λέγαμε όχι. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην διάθεσή του την λειτουργία drift;»

Η τοποθέτηση της εφαρμογής στην πλατφόρμα του SUV πολυτέλειας μπορεί να γίνει εφικτή, εύκολα δεδομένου ότι το εκτός δρόμου όχημα της Aston Martin κινείται από τον twin-turbo V8, των 4000 κ.εκ. που αναπτύχθηκε από την Mercedes-AMG και την χρησιμοποιεί και η Vantage. Το μοντέλο θα έχει 510 ίππους και ροπή 685 Nm μόνιμη τετρακίνηση, η οποία μπορεί στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα. Αυτό τα χαρακτηριστικό θα το κάνει διασκεδαστικό στην οδήγηση.

Βέβαια δεν είναι απίθανη η χρήση του κινητήρα V12 και ίσως κάποιοι υβριδικοί συνδυασμοί που θα το βοηθήσουν να… κυνηγήσει πιο εδραιωμένους στην αγορά αντιπάλους, όπως: Η Bentley Bentayga, η Lamborghini Urus, ενώ το μοντέλο V8 θα προσπαθήσει στην κατηγορία της Porsche Cayenne και BMW X5.
Η παραγωγή της DBX, θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους, στο εργοστάσιο του St. Athan στην Ουαλία.

Advertisement