Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla… νεκροφόρα (φωτογραφίες)

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla… νεκροφόρα (φωτογραφίες)

ΝΕΑ

H Tesla… νεκροφόρα (φωτογραφίες)

ΝΕΑ

Για να είναι απόλυτα γαλήνιο το τελευταίο ταξίδι, πρέπει να συμβάλλει και το όχημα μεταφοράς, οπότε τί καλύτερο από μια νεκροφόρα με βάση το Model S της Tesla, που αν χρειαστεί πάει και πολύ γρήγορα προς την τελευταία του κατοικία τον οριζόντιο επιβάτη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το Coleman Milne Binz.E και προφανώς, αν εξαιρέσουμε τις άμαξες με τα άλογα για τους πολύ παραδοσιακούς- έχουμε μπροστά μας την πιο φιλική προς το περιβάλλον νεκροφόρα που μπορεί να βρει κανείς.

Είναι το προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της Coleman Milne με έδρα το Μπόλτον και της γερμανικής εταιρείας Binz International. Το Binz.E ξεκίνησε τη ζωή του ως Tesla Model S, αλλά έχει υποστεί σημαντικές μετατροπές προκειμένου να φιλοξενήσει ένα (έξ’ από ‘δώ) φέρετρο. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει επεκταθεί και το ύψος της οροφής έχει αυξηθεί αρκετά για να διευκολύνεται η φόρτωση. Αντίστοιχα, αυξημένο είναι και το μεταξόνιο, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει για την ολοκλήρωση του project να γίνουν επεμβάσεις και στην πλατφόρμα του Model S της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς οποιοδήποτε Model S θα μπορούσε να μετατραπεί, διατηρώντας επομένως τα οφέλη των λειτουργιών της εφαρμογής για τα smartphone της Tesla, την πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο και την εφαρμογή Whoopee για τις όμορφες εικόνες στην οθόνη που θα μπορούν ενδεχομένως να «ελαφρύνουν» μια βαριά διάθεση μεταξύ των μελών του πληρώματος που κάθονται μπροστά. Η εταιρεία που σχεδίασε και προτίθεται να κατασκευάσει τη συγκεκριμένη νεκροφόρα, δηλώνει πως η αυτονομία με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες, φτάνει τα 355 χιλιόμετρα. Το 0-100 που είναι κοντά στα 3 δευτερόλεπτα, μπορεί να μην ενδιαφέρει στην πραγματικότητα τον επιβάτη αλλά είναι ένα στοιχείο που έχει διατηρηθεί από την νορμάλ έκδοση του μοντέλου και μάλλον θα μπορεί να ελαφρύνει κι άλλο τη διάθεση του πληρώματος.

Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον να δούμε, θα ήταν αν γινόταν να υπάρξει επέκταση της αυτονομίας του μοντέλου μια και με το μεγαλύτερο μεταξόνιο θα μπορεί σίγουρα να φιλοξενήσει κι άλλες μπαταρίες, έτσι ώστε το γραφείο τελετών που θα αποκτήσει τη συγκεκριμένη νεκροφόρα, να μπορεί να έχει μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη με μια φόρτιση στη μεταφορά του επιβάτη. Η αθόρυβη και συνολικά πιο γαλήνια μεταφορά του προς την τελευταία του κατοικία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για το κόστος της μετατροπής αλλά σίγουρα θα υπάρχει περιθώριο να γίνει χωρίς να προκληθεί ασφυξία στον ιδιοκτήτη, κάτι που θα τον οδηγούσε ενδεχομένως τάχιστα, στη θέση του επιβάτη.

Advertisement

Δείτε ακόμα: Αναβαθμίσεις για τα Tesla Model S και X

Advertisement

H Tesla ήρθε στην Ελλάδα και τα δίνει όλα με πολλές δόσεις

Αποκλειστικό: “Συλλάβαμε” τα πρώτα Tesla που ήρθαν στην Ελλάδα

 

Advertisement