Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H αύξηση παραγωγής φέρνει προσλήψεις στη Seat

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H αύξηση παραγωγής φέρνει προσλήψεις στη Seat

ΝΕΑ

H αύξηση παραγωγής φέρνει προσλήψεις στη Seat

ΝΕΑ

Εκατόν-πενήντα νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε για το 2018 η Seat, για να ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στο Μαρτορέλ της Ισπανίας, εξέλιξη που προκύπτει μετά την πρόβλεψη θετικών αποτελεσμάτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Από τις 8 Ιανουαρίου λοιπόν, 150 εργαζόμενοι οι οποίοι τώρα εργάζονται με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης, θα υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου με την ισπανική μάρκα. Η πρόσληψη τους θα ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής του Ibiza και του Arona, τα οποία κατασκευάζονται στην νέα πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group, την οποία άρχισε πρώτη να χρησιμοποιεί η Seat το 2017. Για να ανταποκριθεί στην αύξηση της παραγωγής, η ιβηρική μάρκα θα προγραμματίσει επίσης επιπλέον βάρδιες τα Σαββατοκύριακα του επόμενου έτους.

Ο Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού της Seat, Xavier Ros, είπε σχετικά: «Η ανοδική τάση των πωλήσεων και τα μελλοντικά έργα μεταφράζονται στην αύξηση  θέσεων εργασίας. Η πρόσληψη 150 νέων επαγγελματιών θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην πρόβλεψη παραγωγής για το επόμενο έτος. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης προκειμένου να προχωρήσουμε σε βασικούς τομείς για το μέλλον της Sεeat. Η στενή συνεργασία μας με την πλειοψηφία των εργατικών συνδικάτων τα τελευταία χρόνια μας έχει επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα σταθερό, ευέλικτο πλαίσιο εργασίας το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό και στην ίδια την εταιρεία».

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο του Μαρτορέλ παράγει το μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων στην Ισπανία, με περίπου 450.000 μονάδες το 2016. Από το 2009, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 50% και τέσσερα μοντέλα κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή: Ibiza και Arona (Γραμμή 1), Leon (Γραμμή 2) και Audi Q3 (Γραμμή 3). Οι γραμμές παραγωγής 1 και 3 έχουν τρεις βάρδιες παραγωγής ενώ υπάρχουν δύο βάρδιες στην γραμμή 2.