Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γραμμή 4: Άρχισε το «ταξίδι» της και η Νίκη

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γραμμή 4: Άρχισε το «ταξίδι» της και η Νίκη

ΝΕΑ

Γραμμή 4: Άρχισε το «ταξίδι» της και η Νίκη

ΝΕΑ

Ο δεύτερος μετροπόντικας διένυσε τα πρώτα μέτρα στο Γαλάτσι, για να επιταχύνει σταδιακά ως το κέντρο της Αθήνας.

Advertisement
Advertisement

Σταθερά προχωρά το μεγάλο έργο του Μετρό της Αθήνας για την νέα γραμμή 4 και η τελευταία εξέλιξη είναι πως ξεκινά και ο δεύτερος μετροπόντικας, με το όνομα «Νίκη» το ταξίδι του από το φρέαρ Βεϊκου προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o δεύτερος μετροπόντικας έχει διανύσει τα πρώτα του μέτρα και τα επόμενα βήματα είναι να προστεθούν δύο ακόμα 15μετρα στοιχεία, που θα ολοκληρώσουν την συναρμολόγηση του.

Κάθε ΤΒΜ, όπως ονομάζεται το γερμανικής προέλευσης μηχάνημα, έχει μήκος περίπου 120 μέτρα, οπότε στην πλήρη του ανάπτυξη θα έχει ήδη εισέλθει κατά αντίστοιχα μέτρα στην σήραγγα από την πλευρά της Λ. Βεϊκου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τον δεύτερο μετροπόντικα, θα απαιτηθούν περίπου 27 μήνες, για να διανοίξει 7,2 χιλιόμετρα  και θα περάσει από τους σταθμούς ΓΑΛΑΤΣΙ, ΕΛΙΚΩΝΟΣ, ΚΥΨΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, για να καταλήξει στον Ευαγγελισμό το 2026, όπου επίσης θα αποσυναρμολογηθεί και θα απομακρυνθεί από το έργο.

Τα έργα για την κατασκευή της νέας «πορτοκαλί» γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας έχει αναλάβει το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM, ενώ τις πρόδρομες εργασίες η ΕΡΕΤΒΟ. Αναθέτουσα Αρχή είναι η εταιρεία Ελληνικό Μετρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας
Ξεκινάει η «Αθηνά» να σκάψει όλη την Αθήνα (+video)
Από Ίλιον στην Ομόνοια σε μόλις 20 λεπτά!