Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο τούρκικο αυτοκίνητο του Ερντογάν

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο τούρκικο αυτοκίνητο του Ερντογάν

ΝΕΑ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο τούρκικο αυτοκίνητο του Ερντογάν

ΝΕΑ

Παρά τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται η Τουρκία, ο Ερντογάν μαζί με 5 εγχώριες εταιρείες προχωρούν στην κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου τούρκικου αυτοκινήτου, αφού πλέον πήρε σάρκα και οστά η κοινοπραξία που θα το κατασκευάζει. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο Σάββατο οι εκπρόσωποι των Anadolu Group, BMC, Kök Group, Turkcell, and Zorlu Holding δημιούργησαν μια νέα κοινοπραξία, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη και κατασκευή του νέου αυτοκινήτου. – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Ερντογάν βάζει μπρος το νέο τούρκικο αυτοκίνητο

Κάθε μια από τις παραπάνω εταιρείες κατέχει το 19% στην κοινοπραξία αυτή, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στo Επιμελητήριο της χώρας. Πρόεδρος της κοινοπραξίας ορίστηκε ο Mehmet Gürcan Karakaş, πρώην στέλεχος της Bosch.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ήδη εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία του νέου τουρκικού αυτοκινήτου. Όπως ο ίδιος έχει άλλωστε δηλώσει, το 2019 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των πρώτων πρωτότυπων στο δρόμο, ώστε το 2021 να αρχίσουν οι πωλήσεις του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, στόχος του Ερντογάν είναι το νέο αυτοκίνητο να είναι υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ακριβές ποιόν του.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία φαίνεται ότι προχωρά σε full ρυθμούς το project, ετοιμαζόμενη να κάνει την έκπληξη και στον τομέα του αυτοκίνητου με ένα μοντέλο που θα έχει ως στόχο ακόμη και να ανταγωνιστεί αντίστοιχες προτάσεις του εξωτερικού.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Τουρκία το τελευταίο διάστημα είναι άκρως δραστήρια στο χώρο, αφού πρόσφατα η Tesla αποφάσισε να μπει επίσημα στη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους, στηριζόμενη πάντα και στη δεδομένη αποφασιστικότητα του Ερντογάν να ενισχύσει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Turkey-Car