Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ερντογάν βάζει μπρος το πρώτο τούρκικο αυτοκίνητο

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ερντογάν βάζει μπρος το πρώτο τούρκικο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Ο Ερντογάν βάζει μπρος το πρώτο τούρκικο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Σε μια τελετή γεμάτη επισημότητα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Άγκυρα τους εκπροσώπους 5 τούρκικων εταιρειών, δίνοντάς τους το πράσινο φως για τη δημιουργία του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου στην ιστορία. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευή ενός εγχώριου επιβατικού αυτοκινήτου είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Ερντογάν, σε μια προσπάθεια του «σουλτάνου» να δείξει σε όλο τον κόσμο την ισχύ της τούρκικης οικονομίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την Ευρώπη, αφού εκεί βρίσκονται πολλά εργοστάσια εταιρειών όπως η Toyota, η Ford, η Hyundai κ.ο.κ.

Εξ ου και κατά τις δηλώσεις του ο Ερντογάν τόνισε ότι δεν θέλει να υπάρξει καμία καθυστέρηση στο όλο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι το πρώτο πρωτότυπο του νέου τούρκικου μοντέλου θα είναι έτοιμο το 2019, ώστε το 2021 να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του.

Για την κατασκευή του αυτοκινήτου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους πέντε από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, οι Anadolu Group, BMC, Kıraça Holding, Turkcell, και Zorlu Holding. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το ποιόν του νέου μοντέλου, παρότι ο Ερντογάν εξέφρασε την προτίμησή του προς ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

«Θα είμαι ο πρώτος που θα αγοράσει το νέο αυτό αυτοκίνητο, υπό την προϋπόθεση ότι θα το πληρώσω» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, δείχνοντας σίγουρος για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

erdogan car 640