Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Giga» εργοστάσια κατασκευής μπαταριών θέλει ο όμιλος VW

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Giga» εργοστάσια κατασκευής μπαταριών θέλει ο όμιλος VW

ΝΕΑ

«Giga» εργοστάσια κατασκευής μπαταριών θέλει ο όμιλος VW

ΝΕΑ

Επενδύσεις για κατασκευή μπαταριών εξήγγειλε ο γερμανικός όμιλος.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος Volkswagen πιέζει τους εταίρους του για την κατασκευή μεγάλων μονάδων παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα που να έχουν παραγωγική ικανότητα που να ισοδύναμη με Gigawatt, δήλωσε ο CEO της Herbert Diess.

«Οτιδήποτε κάτω από αυτό το ποσό δεν θα έχει νόημα», δήλωσε πρόσφατα o Diess από τη Σαγκάη που είχε παρευρεθεί στην Διεθνή Έκθεση.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen θα αγοράσει μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας 50 δις. δολαρίων και έχει εντοπίσει τις εταιρείες SKI της Νότιας Κορέας, την LG Chem και την Samsung SDI ως στρατηγικούς προμηθευτές της, καθώς και την Amperex (CATL) της Κίνας.

Παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία VW ανακατασκευάζει 16 εργοστάσια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στην κατασκευή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή 33 διαφορετικών τέτοιων μοντέλων με τα σήματα Skoda, Audi, VW και Seat μέχρι τα μέσα του 2023.

«Σκεφτόμαστε να επενδύσουμε σε έναν κατασκευαστή μπαταριών προκειμένου να ενισχύσουμε την παραγωγή μας και να δημιουργήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία», ανέφερε στέλεχος του ομίλου Volkswagen.

Advertisement

Ενόψει της προαναγγελίας της επένδυσης από τον όμιλο VW η SKI κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ για να προμηθεύσει το εργοστάσιο της VW στο Chattanooga, Tennessee. Η SKI θα προμηθεύσει μπαταρίες ιόντων λιθίου για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που η VW σχεδιάζει να ξεκινήσει να κατασκευάζει στη Chattanooga το 2022.

Οι εταιρείες LG Chem, Samsung και SKI θα προμηθεύουν επίσης μπαταρίες τον όμιλο VW στην Ευρώπη. Η CATL είναι ο στρατηγικός εταίρος της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Κίνα και θα προμηθεύσει μπαταρίες για τον ηλεκτρικό της στόλο από το 2019.

Advertisement