Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η VW διακόπτει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων;

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η VW διακόπτει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων;

ΝΕΑ

Γιατί η VW διακόπτει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων;

ΝΕΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι μεγάλες εταιρίες δεν φαίνεται να σταματούν σύντομα με την VW να ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων για μία εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να αποτελεί μία σημαντική τροχοπέδη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και ένα θέμα που δύσκολα θα ξεπεραστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Πιο πρόσφατο “θύμα” αυτής της κατάστασης είναι η VW η οποία ανακοίνωσε ότι κλείνει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων για μία εβδομάδα λόγω έλλειψης microchips για βασικά ηλεκτρονικά συστήματα αυτών των αυτοκινήτων.

Η διακοπή αυτή αφορά δύο μεγάλα εργοστάσια της εταιρίας στο Zwickau και στην Δρέσδη, εκεί όπου παράγονται μοντέλα όπως το VW ΙD. 3, VW ID. 4, Αudi Q4 e-tron και Cupra Born.

Advertisement
Advertisement

H VW είχε δώσει μέχρι τώρα προτεραιότητα στο να διατηρήσει αλώβητη την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων, όμως πλέον η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί παρά μόνο με διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων για μία εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα υπάρξει μείωση ή καθυστέρηση της παραγωγής σε πάνω από 5.000 αυτοκίνητα με ότι αυτό συνεπάγεται στην μετάθεση και της παράδοσης των αυτοκινήτων στους πελάτες και την γενικότερη αναστάτωση που αυτό προκαλεί στην μάρκα.

Advertisement

Η εταιρία πάντως ελπίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα επηρεάσει την εξαιρετική πορεία των πωλήσεων στα ηλεκτρικά της μοντέλα, τα οποία σημειώνουν πολύ μεγάλη άνοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, η αύξηση ήταν 109% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, μία τάση που όπως φαίνεται δύσκολα θα ανακοπεί ακόμα και με το δύσκολο μέτρο της διακοπής της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: Απαντά στην Tesla με υπερσύγχρονο εργοστάσιο
Όμιλος VW: Γιατί ο επικεφαλής είναι στα μαχαίρια με τους εργαζομένους;
VW ID.5: Νέο ηλεκτρικό coupe με έμφαση στην πρακτικότητα (video)

Advertisement