Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Tesla δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πρότζεκτ Model 2

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Tesla δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πρότζεκτ Model 2

ΝΕΑ

Γιατί η Tesla δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πρότζεκτ Model 2

ΝΕΑ

Εν μέσω σωρείας πληροφοριών, απόψεων και fake news, ο Elon Musk δηλώνει ότι πολύ σύντομα το μικρό και φθηνό μοντέλο θα παρουσιαστεί.

Advertisement
Advertisement

Το σίριαλ Model 2 συνεχίζεται αδιάλειπτα, με τις πληροφορίες και τις φήμες να μην έχουν σταματημό. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Tesla ήρθε να βάλει μία τελεία, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Franz von Holzhausen.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk φέρεται να αποκάλυψε, ότι το Model 2 θα αποτελέσει ένα από τα πολλά νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει φέτος η Tesla, ενώ αναμένεται να καταφτάσει στις αντιπροσωπείες εντός του 2025.

Αν και η αμφισβήτηση και κριτική που δέχεται ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι μεγάλη, διότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει εκτεθεί, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι είναι απολύτως λογικό που το πρότζεκτ Model 2 ολοκληρώνεται.

Advertisement
Advertisement

Διότι η Tesla βλέπει κινεζικές μάρκες, όπως ο μεγάλος της ανταγωνιστής, η BYD, να την προφτάνουν στις πωλήσεις. Και το λανσάρισμα ενός μοντέλου με τιμή στις περίπου 23.000 ευρώ, προφανώς θα ενίσχυε κατά πολύ την εμπορική της δύναμη.

Ως γνωστόν, ο πόλεμος στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αδυσώπητος και μαίνεται κυρίως μεταξύ της Tesla και των Κινέζων. Έτσι, η αμερικανική εταιρεία δε θα μπορούσε να ακυρώσει το Model 2, διαθέτοντας τους πόρους της στο πιο ρηξικέλευθο και ριψοκίνδυνο πρότζεκτ του Robotaxi.

Τα δύο έργα φέρονται να είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, άσχετα εάν αναμένεται να μοιραστούν την ίδια ή παρόμοια πλατφόρμα μεταξύ τους.

Advertisement

Όσον αφορά στο Model 2, βάσει όσων γνωρίζουμε ως τώρα, θα κατασκευάζεται στο Μεξικό, το Βερολίνο και τη Σαγκάη και θα βασίζεται σε μία σχετικά νέα πλατφόρμα. Με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα είναι ένα crossover μοντέλο που η τιμή λιανικής του δε θα ξεπερνάει τις 23.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να εξοπλίζεται με μπαταρία LFP με ενεργειακή χωρητικότητα στις 54 kWh, η οποία θα εξασφαλίζει θεωρητική αυτονομία 480 χιλιομέτρων.

Advertisement

Μένει να αποδειχθεί εάν θα το δούμε όντως το 2024 ή εάν η παρουσίαση, η παραγωγή και το λανσάρισμά του πάνε για το 2025. Πάντως, το δεύτερο ακούγεται πιο ρεαλιστικό σενάριο, ειδικά αν συνυπολογίζουμε την υπέρμετρη αισιοδοξία του Musk.