Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Μείνετε συντονισμένοι για το μικρό και φθηνό μοντέλο (+video)

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Μείνετε συντονισμένοι για το μικρό και φθηνό μοντέλο (+video)

ΝΕΑ

Tesla: Μείνετε συντονισμένοι για το μικρό και φθηνό μοντέλο (+video)

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της αμερικανικής εταιρείας ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς απάντησε σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν την Tesla να έχει εγκαταλείψει το Model 2.

Advertisement
Advertisement

Σάλος προκλήθηκε πρόσφατα στον ειδικό Τύπο με το ρεπορτάζ του Reuters που ανέφερε ότι η Tesla εγκαταλείπει την κατασκευή και το λανσάρισμα ενός μικρού και φθηνού SUV. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουμε ανατροπή… στην ανατροπή ως προς τα δεδομένα της υπόθεσης.

Από το 2021, ο πάντα φιλόδοξος και αισιόδοξος Elon Musk, προλογίζει την παρουσίαση και το λανσάρισμα ενός μοντέλου με τιμή λιανικής στις 25.000 δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας το έβλεπε ως μέρος του μεγαλεπήβολου σχεδίου του, που δεν ήταν άλλο από το η Tesla να πουλάει 20 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Το Reuters και άλλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, έκαναν λόγο για διακοπή της κατασκευής και εξέλιξης του Model 2. Ο Musk δεν έχασε χρόνο και έγραψε στο X (πρώην Twitter) πως «είναι ψέματα». Ωστόσο, δεν αποκάλυψε κάποια πληροφορία που θα υποστήριζε τον ισχυρισμό του.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, διεξήχθη μία διαδικασία Q&A (ερώτηση-απάντηση) στο Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen στο Λος Άντζελες, όπου ήταν παρών ο Franz von Holzhausen.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla ρωτήθηκε εάν το πρότζεκτ Model 2 καταργήθηκε ή εάν αναβάλλεται και θα πάει πολύ πίσω. Η λιτή και ουσιαστική απάντηση του von Holzhausen ήταν: «Μείνετε συντονισμένοι. Απλώς, μην πιστεύετε πάντα ό,τι διαβάζετε».

Τον τελευταίο καιρό, υπήρχαν φήμες, πως η Tesla θέλει να αφοσιωθεί περισσότερο στο ηλεκτρικό της ρομποταξί, ένα ακόμα πρότζεκτ για το οποίο ο Elon Musk έχει μεγάλες προσδοκίες.

Advertisement

Συνεπώς, δεν θα ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη εάν η αμερικανική εταιρεία αποφάσιζε να διαθέσει τους πόρους του Model 2 στο ρομποταξί, μιας και θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Το μόνο σίγουρο στην όλη ιστορία, είναι πως δεν υπάρχει καθόλου διαφάνεια, ούτε από τα στελέχη της και σίγουρα ούτε από τον Musk.

Advertisement