Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Stellantis θα εισάγει van στην Ευρώπη από την Ρωσία;

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Stellantis θα εισάγει van στην Ευρώπη από την Ρωσία;

ΝΕΑ

Γιατί η Stellantis θα εισάγει van στην Ευρώπη από την Ρωσία;

ΝΕΑ

Η αναστάτωση που επικρατεί λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και οι δυσκολίες στην παραγωγή, κάνουν το γαλλο-ιταλικό γκρουπ να φέρνει επαγγελματικά van από τα εργοστάσια της Ρωσίας.

Advertisement
Advertisement

Η αυξημένη ζήτηση και τα προβλήματα παραγωγής στα εργοστάσια της Ευρώπης, υποχρεώνουν το γκρουπ Stellantis να εισάγει επαγγελματικά van από το εργοστάσιο στην Καλούγκα της Ρωσίας.

Οι εξαγωγές από το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αφορούν σε πρώτη φάση τα Peugeot Expert, Opel Vivaro και Citroen Jumpy, και θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Τα van που έρχονται από την Ρωσία θα προστεθούν σε αυτά που κατασκευάζει η Stellantis στην Γαλλία και την Βρετανία, καθώς υπάρχει τεράστια άνοδος της ζήτησης για ελαφρά επαγγελματικά, ιδίως εκείνα που κάνουν αστικές διανομές.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του εργοστασίου στην Καλούγκα διπλασιάστηκε το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο στην Ρωσία έχει δυνατότητα παραγωγής 125.000 οχημάτων τον χρόνο, αποτελώντας πλέον βασικό κρίκο στην παραγωγή της Stellantis.

Advertisement

Μάλιστα η εταιρία κάνει νέα σχέδια για την εν λόγω εγκατάσταση, στην οποία σχεδιάζει να κατασκευάζει το νέο Fiat Scudo για εξαγωγή στην Ευρώπη στα τέλη του 2022. Υπάρχουν επίσης πλάνα για παραγωγή κινητήρων diesel και μηχανικών κιβωτίων, και αυτά για εξαγωγή.

Το εργοστάσιο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Μitsubishi και ξεκίνησε να παράγει επαγγελματικά οχήματα από το 2017, υπό την αιγίδα της PSA, και πριν την δημιουργία της Stellantis.

Advertisement

Στην ίδια περιοχή, 180 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρίες, όπως η VW και η Volvo Trucks, οι οποίες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στα σύνορα με την Ουκρανία και το ενδεχόμενο να μπουν οικονομικοί και άλλοι περιορισμοί στην Ρωσία, οι οποίοι θα επηρεάσουν την παραγωγική δυνατότητα των εργοστασίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Η ηλεκτροκίνηση ενέχει μεγάλα κοινωνικά ρίσκα
Μόνο ηλεκτρικά τα πολυμορφικά της Stellantis
Stellantis: Επιπλέον έσοδα ύψους 20 δισ. ευρώ από προϊόντα λογισμικού