Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Maserati έβαψε έτσι τη Levante;

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Maserati έβαψε έτσι τη Levante;

ΝΕΑ

Γιατί η Maserati έβαψε έτσι τη Levante;

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει εδώ και πολύ καιρό art μοναδικά αυτοκίνητα, σειρά λοιπόν της Maserati να παρουσιάσει αυτή την ξεχωριστή χρωματικά Levante Trofeo. Στόχος της η ανάδειξη του απόλυτου customization…

Advertisement
Advertisement

Περιγράφεται ως «έκρηξη δημιουργικότητας» και «σπάνια επίδειξη ελευθερίας της έκφρασης». Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον πρεσβευτή της μάρκας τον Ιταλό σεφ Massimo Bottura.

Κατασκευασμένη μέσω του προγράμματος προσαρμογής Fuoriserie της εταιρείας, η Levante διαθέτει εξωτερικό χρώμα Blu Stradale με πολύχρωμες πινελιές στο καπό αλλά και στο ρύγχος. Τις θαυμάζουμε επίσης στον πίσω προφυλακτήρα αλλά και στα φτερά.

Οι χρωματικές “πιτσιλιές” συνεχίζονται και στην καμπίνα καθώς η σπάνια διακόσμηση επιλέγει αντιθέσεις με μαύρο δέρμα. Πρόκειται για ένα ευχάριστο διάλειμμα σε σχέση με τον συνηθισμένο συνδυασμό από ανθρακονήματα και ξύλο που βλέπουμε συχνά στην εργοστασιακή Levante Trofeo.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Maserati, ο Bottura μεγάλωσε στη Motor Valley της Ιταλίας και αρέσκεται να ασχολείται με vintage αυτοκίνητα. Άκουσον άκουσον, οι πιτσιλιές λάσπης, τα λεγόμενα «σημάδια των αγώνων» βοήθησαν τα μέγιστα προσφέροντας έμπνευση στους δημιουργούς για την ιδιαίτερη απόχρωση της Levante που βλέπετε εδώ.

Η Levante Trofeo με τον μοναδικό σχεδιασμό διαθέτει κάτω από το καπό τον κινητήρα V8 twin-turbo 3,8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 580 ίππους και ροπή 729 Nm. Αυτοί επιτρέπουν στο πολυτελές crossover να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, προτού δηλαδή φτάσει στην τελική ταχύτητα των 301 km/h.

Advertisement

Όσον αφορά το πρόγραμμα Fuoriserie της Maserati, επιτρέπει στους πελάτες να ξεκινήσουν από ένα “κενό φύλλο χαρτιού” προκειμένου να δημιουργήσουν ένα όχημα που είναι πραγματικά μοναδικό.

Δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες πιθανοί συνδυασμοί, η Maserati δημιούργησε τρία σημεία εκκίνησης γνωστά ως Corse, Unica και Futura που βοηθούν τους πιθανούς πελάτες να ξεκινήσουν από μια βάση πριν δημιουργήσουν τη δική τους επιλογή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδικές επετειακές εκδόσεις Maserati
Ο Beckham καίει τα… λάστιχα της Maserati Levante Trofeo
Πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20; (video)