Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί δεν είναι “ιεροσυλία” τα ηλεκτρικά κλασικά Defender (+video)

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί δεν είναι “ιεροσυλία” τα ηλεκτρικά κλασικά Defender (+video)

ΝΕΑ

Γιατί δεν είναι “ιεροσυλία” τα ηλεκτρικά κλασικά Defender (+video)

ΝΕΑ

Οι μετατροπές συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά όταν πρόκειται όμως για ένα κλασικό Defender με κινητήρα Tesla, το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

Advertisement
Advertisement

Ο Matt Watson από το Carwow βάζει στο χέρι δύο ηλεκτρικά Defender προκειμένου να τσεκάρει το αν αξίζουν τελικά τις εξαψήφιες τιμές κτήσης τους.

Δέχθηκαν προσεκτικά την μετατροπή υιοθετώντας έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το κέντρο του αμαξώματος. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από το Tesla Model S 100D και είναι τοποθετημένες τόσο κάτω από το καπό όσο και το ρεζερβουάρ.

Παρεμπιπτόντως, η περιβόητη κατανομή βάρους για την οποία προφανώς έγινε πολύς λόγος από τους ορκισμένους πιστούς των Defender, είναι ίδια με το θερμικό μοντέλο, χάρη στην έξυπνη δομή των μπαταριών και την τοποθέτησή τους στο κατάλληλο σημείο.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ηλεκτρικές αντλίες υποβοήθησης στα ζωτικά μέρη του αυτοκινήτου που απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα αντίστοιχα εξαρτήματα του συμβατικού εμβληματικού τετρακίνητου. Και τα δυο ηλεκτρικά κλασικά Defender βασίζονται στο πάλαι ποτέ μοντέλο του 1996. Αμφότερα λοιπόν, παράγουν ισχύ 450 ίππων και ροπή 450 Nm παρακαλώ…

Το ένα από τα δυο μιμείται το μυθικό Defender του James Bond με διάφορα έξτρα, όπως βαρούλκο ρυμούλκησης, bullbar, ευρύτερα τόξα τροχών και roll cage. Το μοντέρνο εσωτερικό διαθέτει δερμάτινα σπορ καθίσματα και χώρο για πέντε επιβάτες.

Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος χώρος στο εμπρός μέρος, επειδή δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη και συμβατικοί επιλογείς για το κιβώτιο ταχυτήτων και τις σχέσεις υποπολλαπλασιασμού. Όλα εδώ πραγματοποιούνται με ένα απλό κουμπί. Πωλείται στην τιμή των 176.000 ευρώ, ζυγίζει 2.600 κιλά και έχει αυτονομία 240 km.

Advertisement

Το Doris Defender έχει μινιμαλιστική ρετρό εμφάνιση με αναμορφωμένους προβολείς και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες αλουμινίου. Μπορεί να φορτιστεί σε φορτιστές AC και DC και έχει αντικαταστήσει την παλιά εισαγωγή αέρα. Χωρίς κλασικό κιβώτιο ταχυτήτων και άφθονο χώρο για πέντε άτομα, το εσωτερικό είναι λιτό και λειτουργικό.

Advertisement

Ζυγίζει 2.000 κιλά και κοστίζει 148.000 ευρώ και διαθέτει αυτονομία 320 km. Στην άσφαλτο δεν χρειάστηκε περισσότερα από 4 sec προκειμένου να φτάσει στα πρώτα 100 km/h από στάση.

Ο Watson αναφέρει πως το off-roading είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και λιγότερο αγχωτικό με τα ηλεκτροκίνητα κλασικά Defender. Ο έλεγχος αποδείχτηκε καλύτερος σε κάθε είδους δύσκολη δοκιμασία στη φύση αφού δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς επάνω στα φρένα για να επιβραδύνεις σε κάθε κακοτοπιά.

Επειδή το ηλεκτρικό σύστημα της Tesla είναι αδιάβροχο, τα συγκεκριμένα Defender μπορούν άφοβα να περάσουν μέσα από υδάτινα εμπόδια χωρίς προβλήματα. Κι όμως, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως θα υπάρξουν φωνές διαμαρτυρίας που αποκαλούν αυτή την ηλεκτρική μετατροπή των “ιερών τοτέμ” στα off road, ιεροσυλία. Περαστικά τους…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρομάζει το εσωτερικό του μιμητή του Defender, του Ineos
Προσωρινό στοπ στην παραγωγή των Land Rover Defender και Discovery
Το πιο ρεαλιστικό render για pick up εκδοχή του Land Rover Defender