Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αναβάλλονται οι δημοπρασίες ΙΧ από τον ΟΔΔΥ;

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αναβάλλονται οι δημοπρασίες ΙΧ από τον ΟΔΔΥ;

ΝΕΑ

Γιατί αναβάλλονται οι δημοπρασίες ΙΧ από τον ΟΔΔΥ;

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκποιήσεις οχημάτων από τον Οργανισμό.

Advertisement
Advertisement

Απίστευτο και όμως ελληνικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι οι άνθρωποι που απέκτησαν ή θα αποκτήσουν αυτοκίνητο από κάποια δημοπρασία του πρώην ΟΔΔΥ μετά το τέλος Ιουλίου δεν μπορούν να εκδώσουν πινακίδες κυκλοφορίας εξαιτίας της νέας νομοθεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και ισχύει από τα τέλη Ιουλίου δεν μπορεί να ταξινομηθεί κανένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πληροί την οδηγία ρύπων Euro3 ή και παλαιότερη ενώ στα Euro4 και Euro5a επιβάλλεται Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 3.000 ευρώ και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο κάποιοι ξέχασαν τα αυτοκίνητα που δημοπρατεί το Ελληνικό Δημόσιο τα οποία και αντιμετωπίζονται σαν «εισαγόμενα μεταχειρισμένα» καθώς εκδίδεται για πρώτη φορά Άδεια Κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Εδώ ακριβώς εντοπίστηκε και το πρόβλημα από τους νομοθέτες με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που αποκτώνται από τον πρώην ΟΔΔΥ να μην μπορούν να ταξινομηθούν λόγω παλαιότητας!

Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και Υποδομών και Μεταφορών αναζητούν τη λύση και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να ταξινομηθούν και να εκδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας τα οχήματα που εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ που ονομάζεται πλέον Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔY).

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως η τελευταία δημοπρασία οχημάτων του πρώην ΟΔΔΥ που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε επ’ αόριστον εξαιτίας του προβλήματος που αποκάλυψε το Newsauto.gr.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

ΟΔΔΥ: Σκάφη με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!

Ούτε ένα λεωφορείο δεν αγοράστηκε για 10 χρόνια!

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai

Advertisement