Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GFG Style 2030: Ηλεκτρικό supercar παντός εδάφους (+video)

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GFG Style 2030: Ηλεκτρικό supercar παντός εδάφους (+video)

ΝΕΑ

GFG Style 2030: Ηλεκτρικό supercar παντός εδάφους (+video)

ΝΕΑ

Ο οίκος Giugiaro θα παρουσιάσει στη Γενεύη το άκρως ενδιαφέρον πρωτότυπο GFG Style 2030 που συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με ένα supercar για κάθε είδους επιφάνεια.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία GFG Style των Giorgetto και Fabrizio Giugiaro μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακές πρεμιέρες εμπνευσμένων πρωτοτύπων στην έκθεση της Γενεύης. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς ο ιταλικός οίκος θα παρουσιάσει το πρωτότυπο GFG Style 2030.

Πρακτικά πρόκειται για την φυσική εξέλιξη της ιδέας που είχαμε δει στο προηγούμενο πρωτότυπο Kangaroo και αφορά ένα ηλεκτρικό supercar με ικανότητα κίνηση σε κάθε είδους επιφάνεια ή για να είμαστε πιο ακριβείς ενός hyper SUV το οποίο η εταιρία έχει εμπνευστεί με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ριάντ τον περασμένο Νοέμβριο και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο των τοπικών αρχών με την ονομασία Vision 2030 το οποίο προσβλέπει στην αποδέσμευση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Το GFG Style 2030 είναι ένα διθέσιο sports car με αμάξωμα από ανθρακονήματα και πλαίσιο από αλουμίνιο το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο με μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς ενώ έχει και δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος ανάλογα με την επιφάνεια που κινείται. Αν και η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες αναφέρει πως η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,5’’ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 200 χλμ./ώρα ακόμα και αν το αυτοκίνητο κινείται εκτός δρόμου. Επιπλέον η αυτονομία του αυτοκινήτου φθάνει τα 365 χιλιόμετρα.