Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανικό δικαστήριο κρίνει παραπλανητικές τις διαφημίσεις της Tesla

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γερμανικό δικαστήριο κρίνει παραπλανητικές τις διαφημίσεις της Tesla

ΝΕΑ

Γερμανικό δικαστήριο κρίνει παραπλανητικές τις διαφημίσεις της Tesla

ΝΕΑ

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot σε καμία περίπτωση δεν κάνει αυτά που υπόσχεται η εταιρεία…

Advertisement
Advertisement

Ως παραπλανητικές για τους καταναλωτές έκρινε γερμανικό δικαστήριο τις διαφημίσεις της Tesla το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Autopilot), έπειτα από σχετική προσφυγή. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί πλέον να λανσάρει τις διαφημίσεις στη Γερμανία, επειδή ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι τα οχήματα έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, όπως ανέφερε το Κέντρο Προστασίας κατά του Αθέμιτου Ανταγωνισμού σε ανακοίνωσή του.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε επίσης ότι η προώθηση των αυτοκινήτων της Tesla με τον ισχυρισμό ότι τα οχήματά της έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης εντός της πόλης μέχρι τα τέλη του 2019 ήταν παραπλανητική, ανέφερε η οργάνωση.

Advertisement
Advertisement

«Χρησιμοποιώντας τον όρο Autopilot και άλλες φράσεις υποδηλώνουν ότι τα αυτοκίνητα ήταν τεχνικά ικανά να οδηγούν εντελώς αυτόνομα. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι θα ήταν νόμιμο στη Γερμανία, κάτι που δεν ισχύει», ανέφερε το δικαστήριο.

Οι εκπρόσωποι της Tesla δεν έχουν απαντήσει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ πιθανό να καταθέσει ένσταση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk προσφέρει εδώ και πολύ καιρό αισιόδοξες απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες των αυτοκινήτων του και από το 2016 χρεώνει με χιλιάδες δολάρια τους πελάτες του για τη λειτουργία «Full Self Driving». Χρόνια αργότερα, η εταιρεία απαιτεί ακόμα από τους οδηγούς να είναι έτοιμοι να αναλάβουν ανά πάς στιγμή την οδήγηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει το σύστημα Autopilot.

Advertisement

Η αγωγή ασκήθηκε από το Κέντρο Προστασίας κατά του Αθέμιτου Ανταγωνισμού, ενός γερμανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού που χρηματοδοτείται από εταιρείες και βιομηχανικούς ομίλους. Υποστήριξε ότι η Tesla υπόσχεται στους πελάτες περισσότερα από όσα προσφέρει το σύστημα Autopilot…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γραμμάτια και την πάτησε!

Στη Βουλή η ηλεκτροκίνηση – Σημαντικές αλλαγές

Τι γίνεται με τα ΙΧ που κόπηκαν από ΚΤΕΟ πριν το lockdown

Advertisement