Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Κλείνουν τους δρόμους αλλά σέβονται τη ΛΕΑ!

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Κλείνουν τους δρόμους αλλά σέβονται τη ΛΕΑ!

ΝΕΑ

Γερμανία: Κλείνουν τους δρόμους αλλά σέβονται τη ΛΕΑ!

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται σε πρωτοφανείς κινητοποιήσεις. Μόνο που ακόμα και σε αυτή την ακραία κατάσταση κανείς δεν διανοείται να μπει στην ΛΕΑ.

Advertisement
Advertisement

Σε μεγάλο αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες στην Γερμανία, με διαμαρτυρίες που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας σε όλη την χώρα.

Οι αγρότες της χώρας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις διαματυρόμενοι για τα σχέδια σταδιακής κατάργησης των γεωργικών επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, δρόμοι και παρακαμπτήριες οδοί είχαν αποκλειστεί σε πολλά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Αυτό πάντως που προξενεί εντύπωση είναι ότι σε αντίθεση με ότι έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας, με αντίστοιχες κινητοποιήσεις αγροτών, οι Γερμανοί φαίνεται ακόμα και σε αυτή την κατάσταση να σέβονται τους κανόνες.

Και ιδίως να προστατεύουν την ΛΕΑ και την ουσία της ύπαρξης αυτής της λωρίδας η οποία είναι εκεί για να καλύψει έκτακτες ανάγκες και περιστατικά που θα χρειαστεί να περάσουν ασθενοφόρα και οχήματα άμεσης επέμβασης.

Κάθε σύγκριση με την δική μας πραγματικότητα είναι δίχως νόημα. Στην χώρα μας κλείνει το σύμπαν, χωρίς καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει όταν παραστεί ανάγκη για κάποιον που θα χρειαστεί να περάσει να πάει στο νοσοκομείο ή ακόμα και κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους χρειαστεί κάποια έκτακτη βοήθεια.

Advertisement

Όπως φαίνεται από τους Γερμανούς αγρότες και τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις τους (που θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες), τα προβλήματα είναι πλέον πολλά στην Ευρώπη, μετά από τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια.

Όμως η ΛΕΑ και ο σεβασμός της είναι ένα σημάδι πολιτισμού που θα εξακολουθεί -για πόσο ακόμα;- να μας χωρίζει από περισσότερο κατασταλαγμένους λαούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ
Συνεχίζουν οι… εγκληματίες των ΛΕΑ
O εξυπνάκιας: Με αλάρμ στη ΛΕΑ

Advertisement