Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Autobahn χωρίς όρια ταχύτητας μόνο για ηλεκτρικά;

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Autobahn χωρίς όρια ταχύτητας μόνο για ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Γερμανία: Autobahn χωρίς όρια ταχύτητας μόνο για ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Βουλευτές στη Γερμανία προτείνουν τα άνευ ορίου ταχύτητας τμήματα στην Autobahn να ισχύσουν μόνο για τα ηλεκτρικά, θέλοντας να προωθήσουν περαιτέρω τις πωλήσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Τον τελευταίο χρόνο έχει ανάψει η κουβέντα στη Γερμανία για το τέλος των κομματιών των αυτοκινητοδρόμων χωρίς όρια ταχύτητας. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο η πρόταση των «Πρασίνων» για θέσπιση ορίου 130 km/h στα κομμάτια που σήμερα δεν έχουν όρια κατατέθηκε στη Βουλή, όμως δεν υπερψηφίστηκε – Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πλέον, οι «Πράσινοι» προχωρούν λίγο πιο πέρα την πρότασή τους και προτείνουν τα τμήματα άνευ ορίων να παραμείνουν μεν, αλλά να ισχύσουν μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα πάντα με τους οικολόγους βουλευτές, έχει και τη στήριξη του Γερμανικού λαού, ο οποίος σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στη χώρα, τέθηκε σε ποσοστό 63%, υπέρ της θέσπισης ορίου στις Autobahn.

Advertisement
Advertisement

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξή του, ο Dieter Janecek, βουλευτής των «Πρασίνων» τόνισε: «To όριο ταχύτητας πρέπει να θεσπιστεί, ιδίως τις ώρες της ημέρας που υπάρχει κίνηση για να μειωθούν οι ρύποι των αυτοκινήτων, αλλά και φυσικά για λόγους ασφαλείας. Τη νύχτα, όταν δεν υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας, θα μπορεί το μέτρο να αρθεί, ενώ δεν θα πρέπει να ισχύσει για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν εκπέμπουν ρύπους».

Advertisement

Στη Γερμανία, εκεί όπου όλοι οι κατασκευαστές προωθούν πλέον την ηλεκτροκίνηση, ένα τέτοιο μέτρο είναι σίγουρο ότι θα λάβει θετική αποδοχή, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ως κίνητρο αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Σίγουρα, μέσα στο 2020 είναι σίγουρο ότι θα έχουμε εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα.

Advertisement