Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις ΙΧ μετά από ένα αρνητικό 5μηνο

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις ΙΧ μετά από ένα αρνητικό 5μηνο

ΝΕΑ

Γερμανία: Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις ΙΧ μετά από ένα αρνητικό 5μηνο

ΝΕΑ

Αλλαγή των δεδομένων καταγράφηκαν στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης τον Φεβρουάριο που δεν είναι άλλη από τη γερμανική.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο 2,7% με τις Seat, Volvo, Jaguar, Hyundai, Jeep, Mercedes και Ford να καταγράφουν διψήφια ανόδου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της KBA οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο στη Γερμανία ανήλθαν σε 268.867 μονάδες αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε τους πέντε προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα η αγορά να σημειώνει έχει αρνητικό πρόσημο.

Advertisement
Advertisement

Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις νέων ΙΧ στη Γερμανία έχει να κάνει με τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα καθώς οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 3% τον δεύτερο μήνα του 2019 ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό των diesel οχημάτων στο 32,6%.

Αντίθετα οι πωλήσεις βενζινοκίνητων οχημάτων σημείωσαν πτώση 2,%% καταλαμβάνοντας όμως το 59,7% του συνόλου της αγοράς.

Οι προσφορές προώθησης για την αντικατάσταση παλαιότερων αυτοκινήτων diesel με νέα μοντέλα, τα οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν για να αποφύγουν τις επικείμενες απαγορεύσεις οδήγησης εντός της πόλης στη Γερμανία, φαίνεται να αποτελούν το βασικό κίνητρο της ανόδου που σημείωσαν τα diesel τον Φεβρουάριο, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Advertisement

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 82% καταλαμβάνοντας το 1,7% του συνόλου της αγοράς του Φεβρουαρίου.

Οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων επίσης αυξήθηκαν κατά 83% καταλαμβάνοντας το 5,6% του συνόλου των πωλήσεων, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών βυθίστηκαν κατά 14% καταλαμβάνοντας μόλις το 0,8% του συνόλου της αγοράς.

Advertisement

 

Οι νικητές του Φεβρουαρίου 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ήταν η Jaguar με ποσοστό ανόδου 40% και ακολουθούν η Volvo με 28%, η Seat με 19%, η Hyundai με 17%, η Jeep με 15% και η Ford με 10%. Η VW σημείωσε άνοδο 4,5%, η Mercedes-Benz 11%, η Audi 3,2% και η BMW μόλις 0,9%.

Advertisement

Αντίθετα πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις της Porsche και της Nissan σε ποσοστό 42%, η Land Rover με 30% και από 8% μειώθηκαν οι πωλήσεις των Peugeot και Opel. Μικρότερες απώλειες σημείωσαν η Fiat και η Renault.