Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Geometry: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Geely

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Geometry: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Geely

ΝΕΑ

Geometry: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Geely

ΝΕΑ

Περισσότερα από 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιάσει η Geometry έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία με επενδύσεις σε Volvo και Daimler παρουσίασε ένα νέο εμπορικό σήμα το οποίο ονομάζεται «Geometry» και αφορά σε ηλεκτρικά οχήματα.

Με την συγκεκριμένη κίνηση η Geely προσπαθεί να αποκτήσει ηγετική θέση στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενόψει και των νέων αυστηρότερων ορίων εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά η νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επικεντρωθεί στην κινεζική αγορά και αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα διαφόρων κατηγοριών έως το 2025 ανέφερε η Geely.

Η Geometry έχει ήδη λάβει πάνω από 26.000 παραγγελίες για το πρώτο της μοντέλο με την ονομασία Geometry A το οποίο θα έχει αυτονομία 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement

«Η εκκίνηση της Geometry και του πρώτου της μοντέλου προωθούν τον στρατηγικό στόχο της Geely να γίνει μία από τις 10 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της Zhejiang Geely Holding Group κ. An Conghui.

Να υπενθυμίσουμε πως η Geely δημιούργησε μια νέα κοινοπραξία με τη Daimler τον περασμένο μήνα ώστε να κατασκευάσει την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών Smart αυτοκινήτων στην Κίνα.

Advertisement

Η Geely αναπτύσσει επίσης νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα όπως φορτηγά pickup σε άλλη μονάδα, που ονομάζεται Yuan Cheng Auto.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να δαπανήσουν 300 δισ. δολάρια σε επενδύσεις για εξέλιξη της τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα 5 με 10 χρόνια, με το 50% του συνόλου των επενδύσεων να προορίζονται στην Κίνα.

Advertisement

Η Geely παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 20% το 2018. Ωστόσο, προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα είναι σταθερές σε μεγάλο βαθμό φέτος, καθώς η γιγαντιαία αγορά αυτοκινήτων της χώρας έχει να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά και την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών.