Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γενέθλια για το Audi A4

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γενέθλια για το Audi A4

ΝΕΑ

Γενέθλια για το Audi A4

ΝΕΑ

Ήταν Νοέμβριος του 1994 όταν λανσαρίστηκε το Α4, ο αντικαταστάτης του Audi 80. Έκτοτε έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότερα από 6 εκατ. Α4, καθιστώντας το ως το πιο πετυχημένο εμπορικά αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής μάρκας. Στο εργοστάσιο που εδρεύει στο Ίνγκολσταντ, το «αρχηγείο» της Audi, έγινε μία λιτή τελετή για να εορταστεί η συμπλήρωση των 20 ετών από την έναρξη παραγωγής του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Audi κατασκεύασε το 2013 στο Ίνγκολσταντ 576.680 αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα τρίτο ήταν A4 Sedan, Avant και allroad. Μαζί με το εργοστάσιο του Νέκαρσουλμ είναι οι μοναδικές μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη για την τέταρτη γενιά του Α4, η οποία λανσαρίστηκε το 2007. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται επίσης σε Κίνα, Ινδία και Ινδονησία για τις τοπικές αγορές. Το μεσαίο πολυτελές οικογενειακό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε Γερμανία, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες, χώρες όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για premium μοντέλα.

Στο Ίνγκολσταντ προετοιμάζονται ήδη για το… πέρασμα στην 5η γενιά του Α4, η οποία θα δει το φως της ημέρας μέσα στο 2015. Η Audi θα την εξοπλίσει με νέους κινητήρες και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να κοιτάξει στα μάτια τον ισχυρό ανταγωνισμό (Mercedes C-Class, Volkswagen Passat κ.α.).