Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Γαλλία: 140 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο υπέρ της ηλεκτροκίνησης!

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γαλλία: 140 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο υπέρ της ηλεκτροκίνησης!

Mobility

Γαλλία: 140 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο υπέρ της ηλεκτροκίνησης!

Mobility

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο Εμανουέλ Μακρόν για να ενισχύσει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Η Ελλάδα αντίθετα εξετάζει να δώσει 1.000 ευρώ bonus…

Advertisement
Advertisement

Τη στιγμή που όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση για να μειώσουν το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων των οχημάτων τους ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια ή 140 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για να ενισχύσει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης!

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν να επιδοτήσουν με… 1.000 ευρώ την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που το πιο φθηνό κοστίζει πάνω από 22.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ένα σοβαρό κράτος όπως η Γαλλία, που θα πρέπει να σημειώσουμε διαθέτει και αυτοκινητοβιομηχανίες έχει μια σοβαρή κυβέρνηση η οποία ανακοίνωσε πως θα επενδύσει στους τομείς της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα βοηθήσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύσει τη θέση της στη παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στο Διεθνή Οργανισμό Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που εδρεύει στο Παρίσι, αποκάλυψε τη στρατηγική του για να βοηθήσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και να αποτρέψει τους κινδύνους από τις ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μετρά για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Σε αυτόν τον τομέα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ασιατικοί και αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες.

Το πρόγραμμα της Γαλλίας έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη προσπάθεια της Γερμανίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση διέθεσε 1 δισ. ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή μπαταριών στη Γερμανία και να μειώσει την εξάρτηση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών από τους προμηθευτές της Ασίας. Επίσης, προσβλέπει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια αυτοκινήτων μετά την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν περιλαμβάνει, επίσης, διευκολύνσεις για την κατασκευή σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και ενισχύσεων σε κάθε τομέα που θα συμβάλει στην αύξηση της ηλεκτροκίνησης.

 

Advertisement