Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Φουλ ηλεκτρική η επόμενη Alfa Romeo Stelvio

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ ηλεκτρική η επόμενη Alfa Romeo Stelvio

Mobility

Φουλ ηλεκτρική η επόμενη Alfa Romeo Stelvio

Mobility

Το μεγάλο SUV της Alfa Romeo που έχει σημειώσει και το 2022 έκανε ρεκόρ πωλήσεων για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας, δεν θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία με τη μορφή που το μάθαμε.

Advertisement
Advertisement

Η Stelvio που μοιράζεται την αρχιτεκτονική με τη Giulia, θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία μέχρι το 2026, όταν και θα δώσει τη θέση του σε ένα ηλεκτρικό αντίστοιχο.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον ηλεκτρικό διάδοχο της Stelvio, κάνουν λόγο για παρόμοια αισθητική και στυλ με το υπάρχον. Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, η οποία έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της κάτω από άλλα μοντέλα του Ομίλου, ενώ και πάλι θα είναι το κοινό χαρακτηριστικό με την Giulia της επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι μεγάλη μπαταρία και αντίστοιχη αυτονομία, ίσως όμως λίγο μικρότερη σε σχέση με εκείνης της ηλεκτρικής Giulia που λόγω καλύτερης αεροδυναμικής συμπεριφοράς του αμαξώματος, θα έχει περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα STLA Large, επιτρέπει τη χρήση μπαταρίας έως και 100 kWh.

Αυτό σημαίνει πως μια αυτονομία που θα ξεπερνά τα 720 χιλιόμετρα, θα είναι σχετικά εύκολο να το δούμε ως πρόβλεψη σε κάποιον από τους κύκλους του WLTP- πιθανότατα στο μικτό. Με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε την ηλεκτρική εποχή των Veloce και Quadrifoglio που θα παραμείνουν στη γκάμα των δύο μοντέλων της Alfa Romeo και στην επόμενη γενιά τους.

Advertisement

Ενώ η ηλεκτρική Stelvio σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έχει απόδοση κοντά στους 350 ίππους, η έκδοση Veloce θα εμφανίζει μια απόδοση που θα φτάνει τους 790 ίππους, ενώ της κορυφαίας Quadrifoglio η μέγιστη ισχύος θα είναι κοντά στους 1.000 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κρατάει κρυφό η Tesla;
Opel: Ανταλλάσσει μεταχειρισμένο με καινούργιο αυτοκίνητο
Η Ελλάδα στενάζει απο τα γερασμένα αυτοκίνητα