Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φτιάξτο μόνο σου: Έρχεται το αυτοκίνητο τύπου IKEA

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φτιάξτο μόνο σου: Έρχεται το αυτοκίνητο τύπου IKEA

ΝΕΑ

Φτιάξτο μόνο σου: Έρχεται το αυτοκίνητο τύπου IKEA

ΝΕΑ

Δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις μηχανικού. Αν πιάνουν τα χέρια σας και μπορείτε να φτιάχνετε τα ράφια, μπορείτε να φτιάξετε και το αυτοκίνητό σας.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει μαζί και πολλές νέες ιδέες. Μία από αυτή εμφανίζεται στην Σουηδία, όπου μία start-up θέλει να κατασκευάσει ένα ιδιαίτερα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: Θα πρέπει να συναρμολογείται από τον πελάτη.

Το Luvly O είναι το όνομα της ομώνυμης startup της Στοκχόλμης για την ιδέα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης.

Το Luvly O θα έχει μήκος 2,7 μέτρα, πλάτος 1,53 μέτρα και ύψος 1,44 μέτρα. Έχουν ήδη προσδιοριστεί το βάρος κάτω των 400 κιλών, το πορτμπαγκάζ με 267 λίτρα και η τελική ταχύτητα 90 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει κάποια στοιχεία για τα μηχανικά του μέρη. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα υπάρχουν δύο μονάδες μπαταριών των 15 κιλών, με χωρητικότητα 3 kWh η κάθε μία, και θα παρέχουν αυτονομία τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων.

Η ιδιαιτερότητα της πρότασης είναι ότι το αυτοκίνητο θα αποστέλλονται στον πελάτη με τα εξαρτήματα συσκευασμένα όπως γίνεται στο ΙΚΕΑ. Για να είναι όσο πιο απλό γίνεται θα χρησιμοποιεί απλά και ελαφρά υλικά όπως πλαστικά, ενώ δεν θα απαιτούνται εργασίες συγκόλλησης ή βαφής.

Advertisement

Σχεδιαστικά είναι εντελώς μινιμαλιστικό, με ελεύθερους τροχούς που θυμίζουν αρκετά μοτοσικλέτα ενώ λείπουν τα διάφορα μπιχλιμπίδια. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό όπου υπάρχει μόνο το τιμόνι και μία μικρή οθόνη. Οι μεγάλες επιφάνειες των θυρών και του ταμπλό είναι εξοπλισμένες με ιμάντες από καουτσούκ για τη συγκράτηση μικρών αντικειμένων.

Advertisement

Η startup της Στοκχόλμης έχει υπολογίσει και μία τιμή, στοχεύοντας να ξεκινά από τα 10.000 ευρώ, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτή η τιμή αφορά την συναρμολόγηση από πελάτη.

Πάντως μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σαν πρόταση. Αρκεί να μην είστε από εκείνους που ακόμα και σε μία απλή ραφιέρα πάντα σας περισσεύουν μερικές βίδες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το βάρος των αυτοκινήτων εξελίσσεται σε μέγα θέμα!
ΕΕ: Ταχυφορτιστές 400 kW κάθε 60 χλμ. σε αυτοκινητόδρομους!
Στο στόχαστρο το μεγάλο βάρος των ηλεκτρικών

Advertisement