Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Formula E: O Da Costa επικράτησε στο χάος της Αργεντινής

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: O Da Costa επικράτησε στο χάος της Αργεντινής

ΝΕΑ

Formula E: O Da Costa επικράτησε στο χάος της Αργεντινής

ΝΕΑ

Σε έναν πραγματικά χαοτικό αγώνα με συνεχείς ανατροπές και απρόοπτα, ο Antonio Felix Da Costa πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στους πρώτους 15 γύρους στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, ο Sebastien Buemi συνέχιζε το σερί του. Μετά τις ελεύθερες δοκιμές και τη μάχη της pole position, είχε και στο αγώνα το πάνω χέρι. Όμως κάπου εκεί, άρχισε το χάος.

Το ατύχημα που πυροδότησε το ντόμινο εξελίξεων, είχε πρωταγωνιστή τον Karun Chandhok που έχασε τον έλεγχο στη στροφή 10 λόγω κατάρρευσης της πίσω ανάρτησης, καταλήγοντας στον τοίχο. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του και δεν πρόλαβε καλά καλά να αποσυρθεί και αναγκάστηκε να επιστρέψει.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά υπαίτιος ήταν ο πρωτοπόρος Buemi που έπεσε στον τοίχο στο ίδιο ακριβώς σημείο! Τα ηνία από τον οδηγό της e.dams πήρε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Lucas Di Grassi αλλά κι αυτός δεν έμεινε για πολύ εκεί. Μόλις δύο γύρους μετά έπεσε κι αυτός θύμα της στροφής… παγίδα, με την ανάρτηση του μονοθεσίου της Abt να τον προδίδει.

Σειρά πήρε ο Nick Heidfeld που μάλιστα γλίτωσε σύντομα από την πίεση του Sam Bird καθώς ο Βρετανός δέχθηκε ποινή διέλευσης από τα pit γιατί αγνόησε κόκκινο φως στο pit stop του. Έτσι, τον Γερμανό ακολουθούσαν οι Antonio Felix Da Costa και Jean Eric Vergne.

Advertisement

Όμως δέχθηκε και ο Heidfeld ποινή, αυτός επειδή υπερέβη το όριο ταχύτητας στο pit lane! Μπήκε λοιπόν και αυτός για drive through αποχαιρετώντας τη νίκη και παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Da Costa. Ο οδηγός της Amlin Aguri είδε τους άμεσους διώκτες του να κονταροχτυπιούνται για μία θέση στο βάθρο – με τον τελευταίο γύρο να είναι συγκλονιστικός.

Advertisement

Δεύτερος τερμάτισε αναπάντεχα ο Nicolas Prost με μεγάλη αντεπίθεση στο φινάλε ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Nelson Piquet Jr.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Antonio Felix da Costa Aguri 48m52.100s
2 Nicolas Prost e.dams 5.354s
3 Nelsinho Piquet China 8.552s
4 Jaime Alguersuari Virgin 11.148s
5 Bruno Senna Mahindra 11.535s
6 Jean-Eric Vergne Andretti 13.319s
7 Sam Bird Virgin 13.617s
8 Salvador Duran Aguri 14.724s
9 Nick Heidfeld Venturi 15.464s
10 Oriol Servia Dragon 19.334s
11 Stephane Sarrazin Venturi 28.973s
12 Ho-Pin Tung China 37.858s
13 Marco Andretti Andretti 1 γύρος
14 Daniel Abt Abt 2 γύρος
15 Jerome D’Ambrosio Dragon 2 γύροι
Jarno Trulli Trulli Εγκατέλειψε
Lucas di Grassi Abt Εγκατέλειψε
Sebastien Buemi e.dams Εγκατέλειψε
Michela Cerruti Trulli Εγκατέλειψε
Karun Chandhok Mahindra Εγκατέλειψε
Advertisement