Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Σκέφτεται την αναβίωση του Capri;

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Σκέφτεται την αναβίωση του Capri;

ΝΕΑ

Ford: Σκέφτεται την αναβίωση του Capri;

ΝΕΑ

Το όνειρο να αναβιώσει το Ford Capri ζει και βασιλεύει μέσα στο στούντιο ευρωπαϊκής σχεδίασης της εταιρείας, σύμφωνα πάντα με τον κατάλληλο άνθρωπο που οραματίστηκε την συγκεκριμένη ιδέα, τον Amko Leenarts.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ford πρόσφατα έφερε πίσω στη ζωή το Puma ως SUV όμως, λέγεται πως θα αναβιώσει σύντομα το Bronco και θα χρησιμοποιήσει τη Mustang ως έμπνευση για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ όπως όλα δείχνουν οι σκέψεις των ανθρώπων της δεν σταματούν εκεί. “Ποιος δεν θα ήθελε να φέρει πίσω το Capri ως σχέδιο;”, δήλωσε ο Leenarts, όταν ρωτήθηκε για το ποια μοντέλα από το παρελθόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εμπνεύσουν την ομάδα σχεδιασμού του. “Θα το θέλαμε, το λατρεύουμε ως ιδέα. Αλλά πρέπει να ταιριάζει με τις εκάστοτε συνθήκες για να συμβεί στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο, όχι μόνο να υπάρχει ως απλό καπρίτσιο στο μυαλό ενός σχεδιαστή”, τόνισε με νόημα.

Και πρόσθεσε επίσης: «Είμαι έκπληκτος από το πλήθος των συναισθημάτων που προκαλεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο». Σε αυτό το σημείο, ο Leenarts επεσήμανε το παράδειγμα του Probe, που κάποτε θεωρήθηκε ως μια φιλόδοξη, προοδευτική, φουτουριστική μελέτη, αλλά αντιθέτως θυμάται πως στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο Leenarts ανέλαβε προϊστάμενος σχεδιασμού της Ford Europe πριν από δύο χρόνια, αλλά, αντίθετα με το παρελθόν, όταν η Ford βαφτίζει με ονόματα τη γλώσσα σχεδιασμού που επιδιώκει κάθε φορά, προτιμά τελικά μια πιο “ανοιχτή συνομιλία”.

Advertisement
Advertisement

Το “Kinetic Design” ήταν η σωστή κίνηση την κατάλληλη στιγμή”, είπε. “Αλλά τώρα είναι αρκετά παλιομοδίτικο να έχεις ένα όνομα. Έχουμε πολλά διαφορετικά οχήματα στη γκάμα μας που δεν μπορεί ένα απλό όνομα να χαρακτηρίσει τη γλώσσα σχεδιασμού ή τη φιλοσοφία του κάθε μοντέλου. Οπότε το να δίνεις ένα όνομα, μπορείς τελικά να παίρνεις ένα ρίσκο… “Είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία με διαφορετικές ρίζες και περιοχές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μείωσης των φιλοσοφιών σχεδιασμού. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που η Ford ξεκίνησε ένα καθαρό πρωτότυπο αυτοκίνητο με το Evos 2011. «Έχουμε προχωρήσει σε εσωτερικές εσωτερικές διαδηλώσεις», είπε. “Συγκεντρώνουμε πολλές ιδέες για το πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον, να μια από αυτές είναι και η αναβίωση του Capri αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό κουπέ επιδόσεων.

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5
Αποκάλυψη: Έτσι θα είναι το νέο Audi A3
Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ