Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Puma ST με 200 ίππους

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma ST με 200 ίππους

ΝΕΑ

Ford Puma ST με 200 ίππους

ΝΕΑ

Όταν η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο crossover Puma, διερωτηθήκαμε κατά πόσο το Blue Oval θα υιοθετούσε στη γρήγορη έκδοση του τον 3κύλινδρο 1,5 λίτρων βενζίνης. Λίγους μήνες αργότερα επιβεβαιώνεται – ένα Puma ST κατασκοπεύτηκε στο Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως συμβαίνει στο διαδίκτυο, έχουμε ήδη δει πώς μπορεί να είναι το Puma ST έστω και μέσω photoshop δια χειρός X-Tomi Design. Οι προδιαγραφές δεν αποτελούν μυστήριο, ο δυνατός 1.5 turbo τριών κυλίνδρων παράγει 200 ίππους και 29,6 kgm ροπής, όπως συμβαίνει δηλαδή και με το Fiesta ST.

Δεν πιστεύουμε πως λόγω σχήματος ή βάρους το Puma ST θα υστερεί αρκετά από τα 6,5 sec για το κλασικό 0-100 km/h από στάση, που χρειάζεται το hot Fiesta με τον ίδιο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, δεδομένου ότι το ύψος του δεν είναι υπερβολικά απαγορευτικό, η δυναμική δεν πρέπει να επηρεάζεται πάρα πολύ. Λαμβάνοντας υπ ‘όψιν πόσο ευχάριστη ταραχή προκαλεί η οδήγηση του Fiesta ST, αναλογικά το Puma ST θα μπορούσε να αποτελέσει το ταχύτερο και πιο ικανό crossover στην κατηγορία. Προς το παρόν, είχαμε βάλει στην καρδιά μας το VW T-Roc R στην κορυφή της λίστας, αλλά ίσως το Puma ST καταφέρει να αλλάξει τα συναισθήματά μας.

Advertisement
Advertisement

Η προσδοκία σε επίπεδο τιμής είναι τα 35.000 ευρώ, πολύ πιο κάτω δηλαδή από τις τιμές των VW T-Roc και Audi SQ2. Μπορεί να μην έχουμε ακριβώς τον διάδοχο του Ford Racing Puma που θα θέλαμε ιδανικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον μας έχει αναζωπυρωθεί ήδη…