Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford GT Mk IV: Αγωνιστικοί χαιρετισμοί με 800 άλογα!

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford GT Mk IV: Αγωνιστικοί χαιρετισμοί με 800 άλογα!

ΝΕΑ

Ford GT Mk IV: Αγωνιστικοί χαιρετισμοί με 800 άλογα!

ΝΕΑ

To κύκνειο άσμα για το supercar της Ford είναι ένα καθαρόαιμο πίστας με απίστευτες ικανότητες και εξωφρενικό κόστος.

Advertisement
Advertisement

Οι τίτλοι τέλους για το Ford GT έρχονται με ένα εντυπωσιακό τρόπο. Το μεγάλο φινάλε του supercar της Ford θα είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό, μόνο για χρήση στην πίστα. Και γι’ αυτό τον λόγο έχει πολλές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις “κανονικές” εκδόσεις του μοντέλου.

Έχοντας μία μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη από το Ford GT της δεκαετίας του 60, που κατατρόπωσε την Ferrari και τον εγωισμό του Enzo, το GT Mk IV όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί έναν φόρο τιμής σε εκείνα τα μεγάλα επιτεύγματα της αμερικάνικης μάρκας.

Το πρώτο GT40 Mk IV του 1967 είχε μία σημαντική αγωνιστική παρουσία, και είχε κατασκευαστεί σε έξι κομμάτια, έχοντας μεγαλύτερο μήκος και αρκετές αεροδυναμικές τροποποιήσεις σε σχέση με τα άλλα αγωνιστικά της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Στο ίδιο μήκος κινείται και η σύγχρονη αναβίωση, το GT Mk IV το οποίο είναι και αυτό λίγο πιο μακρύ από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Έχει επίσης μία διαφορετική εκδοχή του κινητήρα EcoBoost ο οποίος πιθανότατα να έχει μεγαλύτερο κυβισμό από τα 3,5 λίτρα της υπόλοιπης γκάμας.

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τα ακριβή χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου, πέρα από το ότι θα έχει πάνω από 800 άλογα και θα είναι για αποκλειστική χρήση σε πίστα.

Advertisement

Για τον λόγο αυτό έχει πολλές αεροδυναμικές βελτιώσεις και αλλαγές ενώ λόγω του ότι δεν χρειάζεται να βγει σε δημόσιους δρόμους λείπουν στοιχεία όπως για παράδειγμα οι πλευρικοί καθρέπτες, ενώ και τα φώτα είναι σχεδιασμένα διαφορετικά

Advertisement

Αλλαγές έχουν υπάρξει στην ανάρτηση Multimatic για πιο πισταδόρικο στήσιμο, ενώ το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και είναι ενισχυμένο σε αυτή την έκδοση. Διαφορετική είναι και η μετάδοση αλλά και η ρύθμιση του κιβωτίου για καλύτερη απόδοση στην οδήγηση στην πίστα.

Προς το παρόν, πέρα από τις φωτογραφίες και κάποιες πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το απίστευτο Ford GT Mk IV. H εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 67 κομμάτια από αυτή την έκδοση, με με κάθε μία από αυτές να κοστίζει -κρατηθείτε- 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford GT LM Edition: Φόρος τιμής στο Le Mans
Ford GT: Η παραγωγή του θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 (+video)
Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition στο Σικάγο