Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Focus ST, όπως Focus RS;

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Focus ST, όπως Focus RS;

ΝΕΑ

Νέο Ford Focus ST, όπως Focus RS;

ΝΕΑ

Το νέο ταχύτερο Focus, το ST, ετοιμάζεται για μία νέα πορεία στις αγορές του κόσμου με νέα εμφάνιση και έντονο λαμπερό χρώμα εμπνευσμένο από το Focus RS Mk2.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Focus ετοιμάζεται για… lifting προσώπου για να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στους νεότερους αντιπάλους της κατηγορίας.

Το πρωτότυπο της έκδοσης Focus ST, δοκιμάζεται ήδη σε δημόσιους δρόμους, δίνοντας μια πρώτη εικόνα στις αλλαγές στο σχήμα, που θα έχει το Focus του 2022. Η πιο προφανής αλλαγή θα είναι μια νέα εμφάνιση στο μπροστινό μέρος που αντιστοιχεί  με την τάση της εταιρίας να κάνει μικρότερη τη «μάσκα» από αυτή του μοντέλου που κυκλοφορεί.

Οι προβολείς έγιναν μικρότεροι για μια πιο επιθετική εμφάνιση ενώ το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος όπου θα δούμε επίσης νέα φώτα ομίχλης και νέο σχήμα στους αεραγωγούς. Επιπλέον μικρότερα θα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι διπλές εξατμίσεις και οι sport ζάντες αλουμινίου αναμένεται να δώσουν στο αναβαθμισμένο ST μία εμφάνιση από RS κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως το ST θα έχει τον ρόλο του ταχύτερου Hot Hatchback για την Ford.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που μας κάνει να πιστεύουμε την παραπάνω εκδοχή είναι: Η νέα και ξεχωριστή απόχρωση του φωτεινού πράσινου που ταιριάζει απόλυτα με το «Ultimate Green» που είχε η δεύτερη γενιά Focus RS.

Advertisement

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες όσον αφορά τις αλλαγές στους κινητήρες του Focus. Η ανανεωμένη γκάμα των μοτέρ της Ford, περιλάβει μια νέα επιλογή με καύσιμο βενζίνης 1000 κ.εκ. ήπια υβριδική με δύο αποδόσεις.

Το Focus, σε αντίθεση με το Fiesta, παραμένει διαθέσιμο με επιλογή πετρελαιοκινητήρων EcoBlue: Τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1,5 λίτρων και μια μεγαλύτερη μονάδα 2,0 λίτρων.

Advertisement

Η πιο δυνατή έκδοση θα αποκαλυφθεί ταυτόχρονα με τις συμβατικές εκδόσεις του ανανεωμένου Focus ST.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψηφιακή απεικόνιση του νέου Ford Focus RS
Επίσημο: To ακόμα πιο σπορ Ford Focus ST Edition
Η Mountune εκτοξεύει την ισχύ του Ford Focus RS

Advertisement