Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Fiesta ST πρωταγωνιστεί σε αστυνομική καταδίωξη (video)

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Fiesta ST πρωταγωνιστεί σε αστυνομική καταδίωξη (video)

ΝΕΑ

Ford Fiesta ST πρωταγωνιστεί σε αστυνομική καταδίωξη (video)

ΝΕΑ

Ο οδηγός ενός γκρι Ford Fiesta ST στο San Fernando του Los Angeles των ΗΠΑ παραλίγο να πετύχει την απόλυτη απόδραση καθώς η αστυνομία κατάφερε να τον πιάσει μετά από δίωρη καταδίωξη.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως το οπτικό υλικό αντίστοιχων καταδιώξεων που μας έρχεται από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ δεν κρατά περισσότερο από λίγα λεπτά όμως σε αυτή την περίπτωση το video έχει σχεδόν τη διάρκεια κινηματογραφικής ταινίας καθώς ο οδηγός ενός Ford Fiesta ST καταφέρνει να μείνει ασύλληπτος για σχεδόν δύο ώρες.

Η πολύωρη καταδίωξη θα μπορούσε μάλιστα να έχει αίσιο τέλος για τον οδηγό του Fiesta ST καθώς κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και από την παρακολούθηση του ελικοπτέρου. Το περιστατικό συνέβη στο San Fernando Valley των ΗΠΑ με την καταδίωξη να λαμβάνει χώρα τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα πολλές φορές το σύστημα καταγραφής ταχύτητας που διέθετε το ελικόπτερο παρακολούθησης έδειχνε ταχύτητες πάνω από 100 μίλια/ώρα δηλαδή περισσότερα από 160 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Στην αρχή της καταδίωξης τα περιπολικά ακολουθούσαν απλά από απόσταση καθώς σύμφωνα με την αναφορά της υπόθεσης υπήρχαν υποψίες πως ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Κάποια στιγμή όμως ο οδηγός του Fiesta πάτησε γκάζι και από εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά το μόνο που κατάφερε να τον ακολουθήσει ήταν το ελικόπτερο της αστυνομίας. Μάλιστα ο οδηγός επιχείρησε να κρυφτεί από τα περιπολικά παρκάροντας στο πάρκιν ενός εμπορικού κέντρου. Τεχνική που έχουμε δει σε ταινίες αλλά και σε παιχνίδια δράσης. Ωστόσο ακόμα και το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει μέχρι τέλους καθώς οι καιρικές συνθήκες και η έντονη νέφωση το ανάγκασαν να απομακρυνθεί. Πάντως η αναφορά της αστυνομίας για το περιστατικό τονίζει πως ο οδηγός του Fiesta ST συνελήφθη αργότερα σε ένα διαμέρισμα όπου και κρυβόταν και πλέον είναι αντιμέτωπος με πολλές περισσότερες κατηγορίες από αυτές που θα είχε πριν το κυνηγητό.

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Mercedes SLR McLaren VS Ferrari GTC4 VS Aston Martin DBS (video)

Ένα Toyota RAV4 που “απογειώθηκε” (video)

Advertisement

Video: Το νέο Honda CR-V Hybrid πάει και ηλεκτρικά