Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το νέο Honda CR-V Hybrid πάει και ηλεκτρικά

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το νέο Honda CR-V Hybrid πάει και ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Video: Το νέο Honda CR-V Hybrid πάει και ηλεκτρικά

ΝΕΑ

To Honda CR-V Hybrid μπορεί να πάει ηλεκτρικά (και αθόρυβα) έως και το 82% της διαδρομής (εντός πόλης).

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda CR-V είναι το πρώτο υβριδικό SUV της φίρμας που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και φέρει “πράσινη καρδιά”.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην δοκιμή μας εδώ, το ιαπωνικό SUV συνδυάζει τολμηρή εξωτερική σχεδίαση και προηγμένα συστήματα μηχανικής.

Πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα
Το νέο υβριδικό σύστημα Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) που αποτελείται από τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα 2.0 L i-VTEC και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 184 ίππους και η ροπή φθάνει τα 32,1 kgm.

Advertisement
Advertisement

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, το σύστημα κίνησης του CR-V περνάει αυτόματα μεταξύ 3 λειτουργιών, EV Drive όπου λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας (για απόσταση έως και 2 km), Hybrid Drive οπού λειτουργεί και ο βενζινοκινητήρας έχοντας επίσης τη δυνατότητα να στείλει ισχύ για να φορτίσει τη μπαταρία, αλλά και Engine Drive όπου λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας και παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας φροντίζει να στέλνει επιπλέον ισχύ όταν απαιτούνται γρήγορες επιταχύνσεις.

Διαθέσιμα τέλος είναι και τα οδηγικά set-up Sport, EV και Econ, που διαμορφώνουν ανάλογα τη λειτουργία του συστήματος και του κιβωτίου.

Advertisement

Η τετρακίνηση AWD
Το υβριδικό Honda CR-V της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένο με την νεότερη γενιά του συστήματος τετρακίνησης Real Time AWD της εταιρείας. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί έναν πολύδισκο συμπλέκτη ο οποίος μοιράζει ροπή και πίσω όταν απαιτείται μέσω ενός άξονα για το πίσω διαφορικό, που παίρνει ισχύ από έναν ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα μπορεί να στείλει έως και το 60% της ροπής πίσω όταν χρειάζεται (σε καθημερινές, «ήπιες» συνθήκες το CR-V παραμένει προσθιοκίνητο) μεγιστοποιώντας έτσι την πρόσφυση.

Advertisement

Στο ταμείο
Η 2WD ELEGANCE με το αυτόματο CVT κιβώτιο, παρουσιάζει μόλις 120 γρ./χλμ. CO2 και η τιμή αγοράς της είναι €44.900. Η τετρακίνητη (AWD) έκδοση του υβριδικού CR-V, εμφανίζει εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. και η τιμή αγοράς της είναι €47.900.

Advertisement

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 1.993 cc
Ισχύς βενζινοκινητήρα: 145 PS/6.200 rpm
Ροπή βενζινοκινητήρα: 17,8 kgm/4.000 rpm
Συνδυαστική ισχύς: 184 PS
Συνδυαστική ροπή: 32,1 kgm
Κιβώτιο: Αυτόματο 1 σχέσεως
Μεικτή κατανάλωση: 5.5 l/100 km (εργοστασιακή τιμή, NEDC)
Βάρος: 1.672 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.600/1.855/1.689 mm
Μεταξόνιο: 2.663 mm
Χώρος αποσκευών: 497 lt