Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: «Έκρηξη» πωλήσεων στη Ρωσία!

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: «Έκρηξη» πωλήσεων στη Ρωσία!

ΝΕΑ

Ford: «Έκρηξη» πωλήσεων στη Ρωσία!

ΝΕΑ

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Ιούνιος για τις πωλήσεις της Ford στην αγορά της Ρωσίας.

Advertisement
Advertisement

Έκρηξη σημείωσαν οι πωλήσεις της Ford στη Ρωσία τον Ιούνιο παρά το κλείσιμο δύο εργοστασίων και το γεγονός πως η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι σταματά τις πωλήσεις επιβατικών στη χώρα.

Ειδικότερα οι πωλήσεις της Ford τον Ιούνιο σημείωσαν άνοδο 43% και ανήλθαν σε 6.146 μονάδες. Ωστόσο οι πωλήσεις της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο σημειώνουν πτώση 18% και κυμάνθηκαν λίγο πάνω από τις 21.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση πωλήσεων της Ford τον Ιούνιο πιθανότατα προκλήθηκε από τους πελάτες που ήθελαν να αποκτήσουν κάποιο μοντέλο της εταιρείας λίγο πριν την έξοδό της από τη χώρα δήλωσε εκπρόσωπος της Ford.

Η Ford σταμάτησε την παραγωγή επιβατικών οχημάτων στη Ρωσία στα τέλη Ιουνίου, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία έκλεισε το εργοστάσιο στο Naberezhnye Chelny, στο οποίο κατασκεύαζε τα Focus και Mondeo, ενώ στην Αγία Πετρούπολη, κατασκεύαζε το Fiesta και το crossover Ecosport.

Τα λουκέτα στα δύο εργοστάσια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της ευρωπαϊκής επιχείρησης της Ford για την αποκατάσταση των κερδών.

Advertisement

Για τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία ο Ιούνιος αποτέλεσε έναν κακό μήνα με τις συνολικές πωλήσεις να καταγράφουν πτώση 3,3% και ανήλθαν σε 151.180 μονάδες.

Η ηγέτης της αγοράς, που δεν είναι άλλη από τη Lada σημείωσε πτώση 2% στις πωλήσεις της ενώ οι αντίστοιχες της Kia μειώθηκαν κατά 3%.

Advertisement

Η τρίτη εταιρεία σε πωλήσεις στη Ρωσία που είναι η Hyundai κατέγραψε πτώση 1% ενώ η Renault που βρίσκεται στην τέταρτη θέση είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 12%.

Αντίθετα οι πωλήσεις της VW σημείωσαν άνοδο 6%, της BMW 15%, της Audi 7% και της Mercedes κατά 5%.

Στο πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις της Ρωσίας υποχώρησαν 2,4% στα 828.750.

Advertisement

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγωγέων και Εμπόρων της Ρωσίας Joerg Schreiber, δήλωσε ότι: «Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη της αγοράς στο σύνολο του έτους 2019 δεν είναι πια ρεαλιστικό σενάριο. Ακόμη και με κάποια βελτίωση της τάσης κατά το δεύτερο εξάμηνο, φαίνεται ότι το καλύτερο αποτέλεσμα της αγοράς μπορεί να ελπίζει για είναι να εξισώσει το αποτέλεσμα των πωλήσεων του περασμένου έτους. »