Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ford E-Transit Custom: Ηλεκτροκίνηση για όλες τις επιχειρήσεις

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford E-Transit Custom: Ηλεκτροκίνηση για όλες τις επιχειρήσεις

Fleet Cars

Ford E-Transit Custom: Ηλεκτροκίνηση για όλες τις επιχειρήσεις

Fleet Cars

Σύμφωνα με την Ford, το ηλεκτρικό E-Transit Custom από το Ford Pro πρόκειται να ξεκινήσει την επανάσταση των επαγγελματικών ηλεκτρικών van για τις μικρές επιχειρήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο E-Transit Custom, έχει σχεδιαστεί από την αρχή  για τους πελάτες της κατηγορίας van ενός τόνου.

Η Ford Pro παρουσίασε το ελαφρύ κλειστό φορτηγό (van/κλούβα) για τις μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.  «Η Ford Pro και το E-Transit Custom επαναπροσδιορίζουν τι μπορεί να κάνει ένα επαγγελματικό όχημα – βάζοντας τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε μια νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Company.

Advertisement
Advertisement

Η νέα τεχνολογία για τις μπαταρίες της  επόμενης γενιάς δίνει αυτονομία  380 χλμ και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 125 kW. Για μεγαλύτερη παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της δουλειάς , το E-Transit Custom ,προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις. Η καμπίνα για παράδειγμα μπορεί να γίνει  ένα γραφείο, με συνδεσιμότητα 5G, που περιλαμβάνει έξυπνες προτάσεις εκμετάλλευσης χώρου  όπως το στέλεχος που προσαρμόζεται στο τιμόνι και  διπλώνει για να γίνει μια εργονομική βάση για φορητούς υπολογιστές και tablet.

Το E-Transit Custom, μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.100 κιλά, έχει 3 εκατοστά χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης με ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2000 κιλά.

Ηλεκτρική δυναμική

Advertisement

Το νέο σύστημα ηλεκτρικής κίνησης του E-Transit Custom σχεδιάστηκε για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες (οι οποίοι βασίζονταν σε μεταφορές με οχήματα κινητήρων diesel για τις μετακινήσεις τους), ώστε να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Η μπαταρία 400 volt και 74 kWh του E-Transit Custom χρησιμοποιεί οι κυψέλες θήκης 82 Ah ίδιες με του Ford F-150 Lightning για να προσφέρουν 12% περισσότερη απόδοση. Η νέα μπαταρία δίνει αυτονομία έως και 380χλμ.

Κινητήρες

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μοντέλα με διαφορετική ισχύ 135 ή 217 ίππων) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος απευθείας στο πίσω δάπεδο του αυτοκινήτου, χωρίς ειδικό υποπλαίσιο. Προσφέρει την καλύτερη ικανότητα ρυμούλκησης στην κατηγορία του έως και 2.000 κιλά, που σημαίνει ότι το E-Transit Custom θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Advertisement

Μία πρωτιά για το ηλεκτρικό Transit Custom είναι η αντλία θερμότητας με έγχυση ατμού, που χρησιμοποιείτε για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας και είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Αυτό το νέο σύστημα προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και καλύτερη αυτονομία.

Επιβράδυνση και ανάκτηση ενέργειας

Για να γίνει η οδήγηση στην πόλη πιο ξεκούραστη και άνετη το E-Transit Custom διαθέτει ενεργειακά αποδοτικό σύστημα πέδησης με δυνατότητα κίνησης με ένα πεντάλ. Το σύστημα συνδυάζει το φρενάρισμα με την ανάκτηση ενέργειας για να συμπληρώσει την μπαταρία και να ενισχύσει την  αυτονομία.

Φόρτιση

Ο ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής AC 11 kW του ηλεκτρικού Transit Custom μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως την μπαταρία σε 7,8 ώρες, έτσι το αυτοκίνητο  μπορεί να επαναφορτιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από μια βάρδια. Το ηλεκτρικό van της Ford υποστηρίζει επίσης γρήγορη φόρτιση DC έως 125 kW για επαναφόρτιση 15-80% σε 41 λεπτά.

Σχεδιασμένο για δουλειά

Οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις καμπίνες των φορτηγών τους ως γραφεία ή και χώρο φαγητού καθημερνά. Ένα πτυσσόμενο τιμόνι στο οποίο προσαρμόζεται ένα κομμάτι στο εσωτερικό του αποτελεί τη βάση του πακέτου επιλογών Mobile Office και μπορεί να γίνει μια εργονομική βάση για tablet και φορητούς υπολογιστές ή ένα τραπέζι με επίπεδο εσωτερικό για να κάνει πιο άνετα τα μεσημεριανά διαλείμματα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενο φωτισμό LED για να φωτίζει την περιοχή του… γραφείου, ένα πρόσθετο φως στην οροφή και χώρο αποθήκευσης μεταξύ των καθισμάτων για έγγραφα και συσκευές.

Delivery Assist

Οι οδηγοί διανομών μπορούν να κάνουν έως και 200 ​​στάσεις και να παραδίδουν 500 είδη την ημέρα. Το Delivery Assist βοηθά στην απλοποίηση κάθε παράδοσης, αυτοματοποιώντας μέρος της διαδικασίας για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της ασφάλειας. Το Delivery Assist ενεργοποιείται όταν ο οδηγός σταθμεύει. Το E-Transit Custom θα ανάψει αυτόματα τα φώτα αλάρμ, θα κλείσει τυχόν ανοιχτά παράθυρα και θα κλειδώσει την πόρτα μόλις ο οδηγός φύγει από το βαν. Κατά την επιστροφή, ο οδηγός μπορεί να μπει χωρίς κλειδί και να ξεκινήσει το όχημα. Τα αλάρμ θα σβήσουν και τα παράθυρα θα επιστρέψουν στην προηγούμενη θέση τους.

Νέα πλατφόρμα

Το φορτηγό κάθε μικρής επιχείρησης είναι η διαφημιστική της πινακίδα. Οι ανασχεδιασμένες αναλογίες και ο εξωτερικός φωτισμός full LED με τη χαρακτηριστική ράβδο φωτός δίνει ένα νέο σημείο αναφοράς σχεδιασμού για φορτηγά ενός τόνου της Ford. Για καλύτερη αυτονομία, το επίπεδο δάπεδο, η μοναδική κυψελοειδή γρίλια, τα σχέδια τροχών ακόμη και τα σχήματα των πίσω φωτιστικών σωμάτων δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας περισσότερες από 800 διαφορετικές αεροδυναμικές προσομοιώσεις. Το πάτωμα φόρτωσης του οχήματος είναι χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο, για να διευκολύνει τη φόρτωση του φορτίου και την πρόσβαση στην καμπίνα.

Το συνολικό ύψος του E-Transit Custom είναι πλέον κάτω από δύο μέτρα για να διευκολύνει την πρόσβαση σε περιοχές με περιορισμένο ύψος, όπως πολυώροφα πάρκινγκ, γκαράζ και υπόγειες θέσεις φόρτωσης.

Ως πάνελ βαν, το E-Transit Custom προσφέρει όγκους φόρτωσης από 5,8 έως 9,0 m3, με ωφέλιμο φορτίο έως 1.100 kg  και μέγιστο μήκος φόρτωσης 3.450 mm. Διατίθενται επίσης στυλ αμαξώματος διπλής καμπίνας και kombi, όλα με επιλογή κοντού ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή.

Εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας

Το E-Transit Custom προσφέρει πιο ευρύχωρη καμπίνα και αυξημένο ασφαλή χώρο αποθήκευσης σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο και το τιμόνι “squircle” συνδυάζονται για να βοηθήσουν την πρόσβαση στην καμπίνα – ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό για τους οδηγούς που παρκάρουν σε στενά σημεία.

Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με οριζόντια οθόνη αφής 13 ιντσών με γωνία προς τον οδηγό για ευκολία στη χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 10 της Ford που τροφοδοτείται από ένα νέο μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση με την τεχνολογία Ford Pro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Transit Custom: Διάκριση στο Euro NCAP
Ford: Πρωταθλήτρια στα επαγγελματικά στην Ελλάδα
Ford LCV: Νάτοι οι πρωταθλητές