Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Διοικητικές αλλαγές με στόχο την μεταμόρφωση

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Διοικητικές αλλαγές με στόχο την μεταμόρφωση

ΝΕΑ

Ford: Διοικητικές αλλαγές με στόχο την μεταμόρφωση

ΝΕΑ

Αλλαγές στο ανώτερο διοικητικό επίπεδο ανακοίνωσε η Ford βάσει του παγκόσμιου μοντέλου αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεών της και με στόχο να γίνει η πιο έμπιστη εταιρία του κόσμου στην δημιουργία και κατασκευή έξυπνων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

Στo πλαίσιο αναδιάρθρωσης της διοίκησης της εταιρίας, η Ford ανακοίνωσε τον διορισμό του Joe Hinrichs ως προέδρου Automotive και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Μαΐου. Ο Hinrichs θα ηγηθεί της προσπάθειας της Ford στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας ως στόχο να διατηρήσει το παγκόσμιο περιθώριο των κερδών προ φόρων και τόκων της Ford (EBIT) τουλάχιστον στο 8%.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα θα είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της Ford σε όλο τον κόσμο επιβλέποντας τόσο την Ford όσο και την Lincoln, ενώ θα ηγηθεί όλων των ομάδων του τομέα του, υπεύθυνων μεταξύ άλλων, για την προϊοντική εξέλιξη, την αγορά,την κατασκευή, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, το service, την εξυπηρέτηση πελατών, την βιωσιμότητα, το περιβάλλον και την ασφάλεια, το εργατικό δυναμικό, τις κυβερνητικές υποθέσεις, το IT και το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Παράλληλα ο Jim Farley θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου για στους τομείς του νέου επιχειρείν και της Τεχνολογίας και Στρατηγικής της Ford, επίσης την 1η Μαΐου. Ο Farley θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος όσον αφορά στην προσπάθεια της Ford για μεγαλύτερα περιθώρια επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσω δημιουργίας έξυπνων, διασυνδεδεμένων οχημάτων αλλά και καινοτόμων υπηρεσιών προς τους πελάτες. Farley και Hinrichs θα αναφέρονται απευθείας στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Jim Hackett.

Advertisement

“Είμαι ενθουσιασμένος που ο Jim και ο Joe θα εργαστούν μαζί για την την ομάδα της Ford σε όλο τον κόσμο για να προωθήσουν το όραμα μας για την δημιουργία πιο έξυπνων οχημάτων και την σύνδεσή τους με τον κόσμο γύρω μας για να κάνουμε καλύτερη την ζωή των πελατών και των κοινοτήτων μας.”, δήλωσε ο Hackett.

Advertisement

Τέλος, και έπειτα από 36 χρόνια στην Ford, η Marcy Klevorn, θα αποσυρθεί από την Ford και την θέση της προέδρου του τμήματος Κινητικότητας που κατείχε τα τελευταία δύο χρόνια. Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου.