Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Ford: Αυτόνομες μεταφορές σε συνεργασία με το DP World London Gateway

  • newsautoteam

Η Ford συνεργάζεται με το DP World London Gateway για να καταδείξει πως οι αυτόνομες διανομές μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα σε χώρους όπως τα λιμάνια  Η δοκιμή αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος Self-Driving Research Programme της Ford.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους εργαζόμενους της DP World κατά τη φόρτωση και διαχείριση δεμάτων από ένα προσομοιωμένο αυτόνομο όχημα – χωρίς υποστήριξη από οδηγό

 

Η Ford Motor Company και το DP World London Gateway πραγματοποίησαν μία δοκιμή με ένα προσομοιωμένο αυτόνομο όχημα για να καταδείξουν πόσο χρήσιμη μπορεί να αποβεί μία τέτοια μελλοντική τεχνολογία για εργαζόμενους και διαχειριστές μεγάλων εργοταξίων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος της Ford για την αυτόνομη οδήγηση (Self-Driving Research Programme), που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πόσο ωφέλιμα είναι τα αυτόνομα οχήματα για τις δραστηριότητές τους.

Έχοντας ξεκινήσει από τον Ιούνιο με σκοπό να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών και τις κατ’ οίκον παραδόσεις, η δοκιμή με την DP World κατέγραψε με ποιο τρόπο διαχειρίστηκαν οι παραλήπτες την πρόσβαση σε αυτόνομα οχήματα.

«Ήταν απίστευτο να βλέπουμε με πόσο ενθουσιασμό η ομάδα της DP World αγκάλιασε την παρουσία ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους πελάτες μας για να γίνει αντιληπτό πώς αυτά τα οχήματα μπορεί να ωφελήσουν τις επιχειρήσεις τους και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε από πρώτο χέρι την επίδραση που μπορεί να έχει αυτό σε μια ποικιλία τοποθεσιών» δήλωσε ο Richard Balch, director, Autonomous Vehicles & Mobility, Ford Ευρώπης.

Η Ford δοκιμάζει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Αμερική σε συνεργασία με την Argo AI. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 7 δισεκ. δολάρια (6,02 δισεκ. ευρώ) σε αυτόνομα οχήματα σε διάστημα μιας δεκαετίας μέχρι το 2025 – εκ των οποίων τα 5 δισεκ. δολάρια (4,3 δισεκ. ευρώ) από το 2021 και μετά – στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την κινητικότητα.

Αγκαλιάζοντας το μέλλον

Το DP World London Gateway – ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια της Μ. Βρετανίας – βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου και ήδη ασπάζεται την αυτοματοποιημένη τεχνολογία ως εγγενές κομμάτι των δραστηριοτήτων του, στη διαχείριση μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για τη δοκιμή αυτή, η Ford χρησιμοποίησε ένα ειδικά προσαρμοσμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο Transit ώστε να θυμίζει σε εμφάνιση ένα πραγματικό αυτόνομο όχημα με τον οδηγό κρυμμένο μέσα σε ένα «Human Car Seat».

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο υποδοχής της εταιρείας φόρτωναν δέματα σε ασφαλή  ντουλάπια στο πίσω μέρος του Transit. Στη συνέχεια, σε καθορισμένες ώρες παράδοσης, το όχημα μετέβαινε στην κυρίως υποδοχή, διανύοντας απόσταση 3.5 km, και οι συνάδελφοί τους εκεί παραλάμβαναν τα δέματα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν κάθε βήμα της διαδικασίας και πήραν συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δοκιμή, διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι γρήγορα εξοικειώθηκαν με τη χρήση του τροποιημένου van.

Κάποιοι εκπαίδευσαν εκ των προτέρων συναδέλφους για πρόσβαση στα δέματά τους, ενώ άλλοι επινόησαν λύσεις για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που σκόπιμα είχαν θέσει οι ερευνητές. Όπως η τοποθέτηση λάθος δεμάτων σε λάθος ντουλάπια.

Το Λιμάνι του Tilbury, το εργοστάσιο της Ford στο Dagenham και το DP World London Gateway θα αποτελέσουν το Thames Freeport. Σύμφωνα με απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Thames Freeport λειτουργεί ως ειδική οικονομική ζώνη  (καθεστώς freeport).

Επί του παρόντος οι εταίροι επεξεργάζονται το επιχειρηματικό σχέδιο, μετά την ένταξη σε εδικό καθεστώς Freeport Tax Site στις 19 Νοεμβρίου, και πριν τη λήψη της επίσημης διαπίστευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Transit Custom: Διάκριση στο Euro NCAP
Τo ηλεκτρικό Ford E-Transit έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου (+video)
Θα εμπιστευόσασταν την online αγορά σας σε ένα van χωρίς οδηγό;

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto