Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φονέας γιγάντων το Audi TT RS της ABT

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φονέας γιγάντων το Audi TT RS της ABT

ΝΕΑ

Φονέας γιγάντων το Audi TT RS της ABT

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων ΑΒΤ Sportsline προσφέρει στο αγοραστικό κοινό ένα «πρησμένο» Audi TT RS, με αυξημένη ισχύ και ροπή.

Advertisement
Advertisement

 

Η έκδοση παραγωγής του Audi TT RS έχει να επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις, χάρη στον πεντακύλινδρο κινητήρα TSFI των 2,5 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους και 48,9 kgm ροπής που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο S-tronic επτά σχέσεων και την τετρακίνηση Quattro. Πλέον, με τη βοήθεια των μηχανικών της εταιρείας ABT Sportsline, που έχουν επαναπρογραμματίσει το ECU και αντικαταστήσει το σύστημα εξάτμισης, τοποθετώντας ανοξείδωτο υλικό, αλλά και την διάταξη των απολήξεων από δύο σε τέσσερις, η ισχύς φτάνει τους 460 ίππους και η ροπή τα 528 Nm.

Advertisement
Advertisement

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής έχει να επιλέξει δύο διαφορετικής σχεδίασης και βαφής ζάντες (μαύρο ματ ή γυαλιστερό) σε διαστάσεις από 19 έως 20 ίντσες. Επίσης, αρκετές λεπτομέρειες στο αμάξωμα είναι κατασκευασμένες από carbon, όπως ο πίσω διαχύτης και το εμπρός σπλίτερ. Για αυτούς που θέλουν κάτι ακόμα πιο «ακραίο», η ABT προσφέρει μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση του γερμανικού κουπέ, με κωδικό TT RS-R, η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά σε 50 κομμάτια. Highlight του εν λόγω μοντέλου αποτελεί η ισχύς που έχει αυξηθεί στους 500 PS, ενώ και η ροπή φτάνει πλέον τα 570 Nm. Χάρη στα παραπάνω, το Audi TT RS-R μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h.