Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φοιτητές: Online οι αιτήσεις για τις κάρτες ATHENACard

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φοιτητές: Online οι αιτήσεις για τις κάρτες ATHENACard

ΝΕΑ

Φοιτητές: Online οι αιτήσεις για τις κάρτες ATHENACard

ΝΕΑ

Σε λειτουργία έχει τεθεί η διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό και της απρόσκοπτης και ασφαλέστερης εξυπηρέτησης των φοιτητών, ο ΟΑΣΑ προχωρά στη διευκόλυνση της έκδοσης / ανανέωσης προσωποποιημένων καρτών για τους φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2020–2021, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στα εκδοτήρια.

Ειδικότερα από τις 20 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε λειτουργία διαδικτυακή εφαρμογή στον ιστότοπο ATHENACard που θα δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο πρωτοετή φοιτητή να συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα αίτησης έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας, με φοιτητικό προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Μετά την υποβολή της αίτησης και αφού ελεγχθούν τα σχετικά δικαιολογητικά, θα ακολουθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας, με φοιτητικό προφίλ.

Εν συνεχεία, η κάρτα θα εμφακελώνεται και θα αποστέλλεται δωρεάν στον δικαιούχο με ταχυδρομική – συστημένη αποστολή, στη διεύθυνση που ο ίδιος θα έχει δηλώσει.

Για τους υφιστάμενους φοιτητές επεκτείνεται αυτοματοποιημένα το δικαίωμα χρήσης μειωμένου κομίστρου, σε όλες τις προσωποποιημένες κάρτες φοιτητών μέχρι 31.12.2020, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στα εκδοτήρια του Οργανισμού.

Advertisement

Επίσης προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι δικαιούχοι φοιτητές  για τις  δυνατότητες ηλεκτρονικής έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας θα γίνονται, μεταξύ άλλων, συνεχείς ανακοινώσεις στους σταθμούς του μετρό και στις οθόνες τηλεματικής, ενώ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα  ενημερωθούν οι Γραμματείες των ΑΕΙ για τα δικαιολογητικά και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την προσωποποίηση και την ανανέωση των δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα για την βελτίωσης της οδικής ασφάλειας!

Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται να κινούνται τα ηλεκτρικά οχήματα

Τέλος το «γρηγορόσημο» στα νέα διπλώματα

Advertisement