Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Tomo: Ηλεκτρικό πρωτότυπο σε συνεργασία με φοιτητές

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Tomo: Ηλεκτρικό πρωτότυπο σε συνεργασία με φοιτητές

ΝΕΑ

Honda Tomo: Ηλεκτρικό πρωτότυπο σε συνεργασία με φοιτητές

ΝΕΑ

Μια νέα και ιδιαίτερα χαριτωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού πρωτότυπου Urban EV θα παρουσιάσει η Honda στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Tomo αποτελεί ουσιαστικά ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο με την διαφορά πως αυτή τη φορά το αποτέλεσμα δεν έχει προκύψει μόνο από το σχεδιαστικό τμήμα της Honda. Το μικρό ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με μια ομάδα φοιτητών από το Instituto Europeo di Design στο Τορίνο. Οι 13 σπουδαστές του μεταπτυχιακού τμήματος Σχεδιασμού Μεταφορών ανέλαβαν το project της δημιουργίας ενός διασκεδαστικού αυτοκινήτου πόλης για νέους.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά χαριτωμένο δίθυρο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δυνατότητα μετατροπής του από coupe σε pick-up. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του πρόκειται για μια πρόταση που  μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις λειτουργικές ανάγκες της καθημερινότητας αλλά και να συνοδεύσει σε αποδράσεις και δραστηριότητες εκτός πόλης.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες του εσωτερικού όμως σύμφωνα με την Honda ο σχεδιασμός εκεί εστιάζει στη φιλικότητα και την χρηστικότητα με ένα ευρυγώνιο head-up display να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Πάντως έχοντας ως δεδομένο προηγούμενες αντίστοιχες δημιουργίες της Honda θα πρέπει να περιμένουμε κάτι αρκετά μινιμαλιστικό.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Honda, Taku Kono, σημειώνει σε δηλώσεις του πως αυτή η συνεργασία αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο για τους σπουδαστές που είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν επάνω σε ένα σχέδιο σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, όσο και για το σχεδιαστικό τμήμα της Honda που ωφελήθηκε από την ενέργεια και τις ιδέες των νέων ανθρώπων. Το πρωτότυπο Honda Tomo θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου.

Advertisement

 

 

Advertisement