Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φήμες για παραγωγή του Fiat Tipo Abarth

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φήμες για παραγωγή του Fiat Tipo Abarth

ΝΕΑ

Φήμες για παραγωγή του Fiat Tipo Abarth

ΝΕΑ

Αρκετά έντονη έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η φημολογία πως η Fiat σκέφτεται την επέκταση της γκάμας της Abarth με μια καυτή έκδοση το Tipo.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα το Tipo περιορίζεται σε πιο καθημερινές και χρηστικές εκδόσεις φθάνοντας μέχρι τους 120 ίππους. Ωστόσο σύμφωνα με φήμες στον γερμανικό Τύπο η Fiat εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής μιας γρήγορης έκδοσης με τα σήματα της Abarth η οποία ενδεχομένως θα χρησιμοποιεί τον 1.4 T-Jet με 180 ίππους .

Ωστόσο αν και ακόμα ένα τέτοιο σενάριο δείχνει αρκετά μακρινό από την στιγμή που φαίνεται πως τελικά ούτε το 500Χ Abarth πήρε το πράσινο φως. Η έλευση μιας γρήγορης έκδοσης του Tipo έχει απόλυτο νόημα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδανική εναλλακτική του Grande Punto Abarth ενώ αν διατηρηθεί η εν γένει φιλοσοφία του Tipo θα μπορέσει να βάλει την Fiat στο χώρο των προσιτών μοντέλων με σπορτίφ χαρακτήρα στο οποίο σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές.

Επιπλέον μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε ιδανική τονωτική ένεση για το προφίλ του Tipo, η οποία θα μπορούσε να ωφελήσει εμπορικά όλη τη γκάμα δίνοντας περισσότερη αίγλη. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως το όνομα Tipo έχει μια σημαντική ιστορία για την Fiat και τη δεκαετία του ’90 αποτελούσε έναν από τους πιο βασικούς παίκτες της μικρομεσαίας κατηγορίας με σημαντική παρουσία και μεταξύ των καυτών χάτσμπακ με το 2λιτρο Tipo Sedicivalvole που απέκτησε αρκετούς οπαδούς.

Advertisement
Advertisement