Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat: Ζητάει επείγουσα βοήθεια από Κινέζους

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat: Ζητάει επείγουσα βοήθεια από Κινέζους

ΝΕΑ

Fiat: Ζητάει επείγουσα βοήθεια από Κινέζους

ΝΕΑ

Φυλλορροεί η ιστορική Fiat μειώνοντας παράλληλα τα προϊόντα της και επιβεβαιώνοντας σιγά-σιγά τα πιο απαισιόδοξα σενάρια…

Advertisement
Advertisement


Η δραστική μείωση των πωλήσεων της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και η στρατηγική που είχε χαράξει -και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει- ο αποβιώσας Sergio Marchionne, που ουσιαστικά έριχνε όλο το επενδυτικό βάρος στην Αμερικανική Chrysler, οδηγούν σε εξελίξεις για τον όμιλο της Fiat.

Μόλις χτες ανακοινώθηκε το STOP στην παραγωγή του pick-up της Fiat, του Fullback (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), σε μία εποχή που τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι στην καλύτερη περίοδό τους (ακόμα και η Mercedes έβγαλε – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ).

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά το τέλος των Punto και Freemont, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθεί και το Tipo, το οποίο ήδη δεν κυκλοφορεί σε όλες τις αγορές της Ευρώπης. Από εκεί και πέρα οι πωλήσεις της Fiat έχουν συρρικνωθεί και περιοριστεί στη γηραιά πλέον σειρά 500 και ειδικότερα στο 500ράκι, του οποίου το μέλλον θα είναι στον ηλεκτρισμό (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), αλλά και στο άνω 8ετίας Panda που η τεχνολογική ανεπάρκειά του -σε σχέση με τον ανταγωνισμό- οδήγησε στο αποτέλεσμα των 0 αστεριών στα πρόσφατα crash tests του EuroNCAP (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί αναζητώντας επειγόντως κεφάλαια πούλησαν πολύ χαμηλότερα από όσο ζητούσαν αρχικά την Magneti Marelli σε Ιάπωνες, ενώ ως ύστατη προσπάθεια αναζητούν επενδυτές, κυρίως προς Κίνα μεριά.  Μάλιστα Αμερικανικά δημοσιεύματα σε οικονομικό Τύπο κάνουν λόγω ακόμα και για άμεση πώληση της Chrysler – δηλαδή και της Jeep- σε Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, με την Geely να είναι ο πρώτος μνηστήρας. Βέβαια υπάρχει και το Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την Jeep κυρίως από τους Γάλλους του PSA γκρουπ (Peugeot, Citroen, Opel) αλλά και το Volkswagen γκρουπ.

Αναμένονται άμεσα εξελίξεις το επόμενο διάστημα…

Advertisement