Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Fiat Tipo Cross και νέες εκδόσεις για τα Tipo & Panda

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Fiat Tipo Cross και νέες εκδόσεις για τα Tipo & Panda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Fiat Tipo Cross και νέες εκδόσεις για τα Tipo & Panda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Fiat Tipo Cross φέρει ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε οικογένειες που αγαπούν την περιπέτεια.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του νέου δυναμικού crossover Tipo Cross και της νέας γκάμας των Tipo και Panda προχώρησε η Fiat, εστιάζοντας στην πρακτικότητα και στην εξατομίκευση.

Το νέο Tipo Cross καταφτάνει να συμπληρώσει τις εκδόσεις σεντάν, hatchback και station wagon, ενώ απευθύνεται σε οικογένειες που λατρεύουν τις εξορμήσεις στην εξοχή.

Φέρει κατά 4 εκ. αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερους τροχούς που παρέχουν υψηλότερη θέση οδήγησης, είναι κατά 7 εκ. ψηλότερο, ενώ ενσωματώνει και μια σειρά χαρακτηριστικών που το θωρακίζουν από τα κακοτράχαλα εδάφη, αλλά και το κοσμούν, Χαρακτηριστικά παραδείγματα προστατευτικά καλύμματα των φτερών και τα μαρσπιε.

Advertisement
Advertisement

Εσωτερικά δεσπόζει ψηφιακός πίνακας οργάνων TFI 7 ιντσών, ενώ για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, με το οποίο συστηθήκαμε μέσω του 500 electric. Η κεντρική οθόνη φέρει δυνατότητα mirroring ενώ είναι συμβατή με συσκευές Apple και Android.

Όσον αφορά την τροφοδότηση του μοντέλου, οι αγοραστές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο diesel μοτέρ απόδοσης 95 (1,3 λίτρων) και 130 ίππων (1.6 λίτρων), ενώ προσφέρεται και έκδοση βενζίνης και συγκεκριμένα ο 1.0 GSE T3 (FireFly Turbo) των 100 ίππων και των 190 Nm ροπής μόλις από τις 1.500 σ.α.λ.

Advertisement

Σημειώνεται πως οι εκπομπές CO2 του βενζινοκινητήρα περιορίζονται στα 121 γρμ/χλμ (βάσει WLTP), ενώ στα ντίζελ μοτέρ οι εκπομπές ξεκινούν από τα 100 γρμ./χλμ.

Advertisement

Όσον αφορά το Fiat Panda αυτό πλέον διατίθεται και στην έκδοση Panda Sport η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δίχρωμες ζάντες 16 ιντσών και λογότυπο sport στα εμπρός φτερά. Επιπροσθέτως, υπάρχει το πακέτο Pandemonio στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σκούρα τζάμια και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο εσωτερικό δεσπόζει σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών -πρώτη φορά σε Panda- και νέα καθίσματα με κόκκινες ραφές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν το μοντέλο με το γνωστό υβριδικό σύστημα, το οποίο απαρτίζεται από κινητήρα βενζίνης 1.0 λίτρου και ηλεκτροκινητήρα BSG. Η συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 70 ps.

Advertisement

Επιπροσθέτως, η Fiat τονώνει την πρακτικότητα τόσο του Panda όσο και του Tipo,  προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων (Life, Cross και Sport). Σημειώνεται πως τα μοντέλα συνοδεύονται με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Διαβάστε επίσης:

Με το Fiat Tipo νιώθετε ασφαλείς

Fiat All Inclusive: Το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού Fiat 500 3+1