Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat: Η εξαγορά της Chrysler και η Ευρωπαϊκή γκρίνια

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat: Η εξαγορά της Chrysler και η Ευρωπαϊκή γκρίνια

ΝΕΑ

Fiat: Η εξαγορά της Chrysler και η Ευρωπαϊκή γκρίνια

ΝΕΑ

Η ιταλική Fiat θα αγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό του 41,4% από την Chrysler, το οποίο δεν κατείχε ακόμα, με το κόστος της αγοράς να φτάνει σύμφωνα με δημοσιεύματα τα 1.675 δισ. δολάρια σε μετρητά. Η Fiat ανακοίνωσε ότι αγοράζει το ποσοστό από την ένωση United Auto Workers η οποία ενέκρινε την αγορά που θα οδηγήσει σε πλήρη συγχώνευση μεταξύ Chrysler και Fiat. Ηταν κάτι που προβλεπόταν από την αρχική συμφωνία Αμερικανών και Ιταλών.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία δύο χρόνια, με τις παγκόσμιες πωλήσεις τους να συρρικνώνονται, αναγκάστηκαν να δώσουν αυτό το υπέρογκο ποσό σε μετρητά και παράλληλα να αναζητούν τρόπους να βρουν άμεσα ρευστό, όπως νέους επενδυτές ή δανειοδότηση απο τράπεζες των ΗΠΑ. Το δεύτερο βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ έχει κλείσει τις στρόφιγγες εδώ και καιρό.

Μέσα στον Ιταλικό όμιλο, υπάρχει γκρίνια και έντονη αμφισβήτηση των ενεργειών επί Αμερικανικού εδάφους, του απόλυτου άρχων του ομίλου Sergio Marchionne, κατηγορώντας τον οτι έχει ρίξει όλο το βάρος και τα κεφάλαια του ομίλου στην Chrysler, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη.

Ετσι ο αρχικός προγραμματισμός για παρουσιάσεις νέων μοντέλων έχει πάει πίσω, όπως για παράδειγμα του SUV της Alfa Romeo (διαβάστε ΕΔΩ) αλλά και του μικρού Jeep που θα ήταν ο αντίπαλος του Mini Countryman (διαβάστε ΕΔΩ).

Advertisement
Advertisement