Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari F40 εναντίον McLaren P1 (VIDEO)

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari F40 εναντίον McLaren P1 (VIDEO)

ΝΕΑ

Ferrari F40 εναντίον McLaren P1 (VIDEO)

ΝΕΑ

Είναι ένας αγώνας που ξέρουμε από πριν το αποτέλεσμα αλλά πραγματικά και μόνο για την εικόνα με τα δύο υπεραυτοκίνητα που έχουν ανάμεσά τους 30 χρόνια, αξίζει το video με την κόντρα ανάμεσα στη θρυλική Ferrari F40 και το απόλυτο –κατά πολλούς- hypercar, McLaren P1.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari F40 και η McLaren P1 έχουν μια ηλικιακή διαφορά που ορίζεται στα 30 σχεδόν χρόνια.

H F40 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα που κυκλοφόρησαν ποτέ, όχι μόνο από τη Ferrari αλλά γενικότερα. Ήταν η τελευταία Ferrari που ενέκρινε ο ίδιος ο Enzo και έφτασε στη γραμμή συναρμολόγησης το 1987, διαδεχόμενη την 288 GTO. Μέχρι το 1992 όταν και τελείωσε οριστικά η παραγωγή της, είχαν κατασκευαστεί κάτι παραπάνω από 1.300 αυτοκίνητα. Ο twin turbo V8 2,8 λίτρων απέδιδε 471 ίππους και 58,8 kgm ροπής, η οποία κατέληγε στους πίσω τροχούς μέσω ενός dogleg (με την πρώτη κάτω αριστερά) χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Η τελική ταχύτητα έφτανε τα 323 χλμ./ώρα, ενώ τα 100 χλμ./ώρα από στάση, ήταν υπόθεση που διαρκούσε 4,1 δευτερόλεπτα μόλις. Τα νούμερα αυτά είναι εντυπωσιακά ακόμα και για σήμερα, αν και τα σημερινά αντίστοιχα της F40, έχουν πάει τα δεδομένα των επιδόσεων σε άλλο επίπεδο. Το P1, το hypercar της McLaren που είναι ήδη επτά ετών, διαθέτει ένα υβριδικό σύνολο που βασίζεται στη χρήση ενός V8 κινητήρα βενζίνης 3,8 λίτρων χωρητικότητας, με συνολική απόδοση ισχύος 903 ίππων και 91,8 kgm ροπής. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση μόλις 2,8 δευτερολέπτων και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα. Το video που ακολουθεί, έχει περισσότερο φιλοσοφικό ενδιαφέρον και λιγότερο πρακτικό, σε επίπεδο «ποιος κέρδισε την κόντρα» μια και το αποτέλεσμα το ξέρουμε από πριν. Πάντα όμως θα είναι όμορφο να βλέπουμε που ήμασταν και που πάμε σε όλα τα επίπεδα, πολύ περισσότερο σε αυτό των αγαπημένων μας αυτοκινήτων επιδόσεων.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Σκέψεις για το απόλυτο hypercar με βάση τη Ferrari F40

H υβριδική McLaren P1 του 2024

Advertisement

Ασύρματη φόρτιση για τη McLaren Speedtail