Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Έκλεισε τα εργοστάσιά της για 2 εβδομάδες

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Έκλεισε τα εργοστάσιά της για 2 εβδομάδες

ΝΕΑ

Ferrari: Έκλεισε τα εργοστάσιά της για 2 εβδομάδες

ΝΕΑ

Μετά τη Lamborghini, και η Ferrari ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα εργοστάσιά της στην Ιταλία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και των προβλημάτων με τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Advertisement
Advertisement

Τα 2 εργοστάσια της Ferrari στο Maranello και στη Modena της Ιταλίας θα μείνουν κλειστά μέχρι και τις 27 Μαρτίου, με τις διαδικασίες εκτός παραγωγής ωστόσο να μένουν σε λειτουργία μέσω «έξυπνης» εργασίας, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι λόγοι για την απόφαση αυτή της κορυφαίας μάρκας έχουν να κάνουν περισσότερο με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της παραγωγής.

Η Lamborghini έκλεισε το εργοστάσιό της λόγω κορωνοϊού

Advertisement
Advertisement

Όπως τονίζει στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Ferrari μέχρι και χθες είχε φροντίσει ώστε η παραγωγή να συνεχίζεται κανονικά, παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων της, με αποτέλεσμα να μην έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού ούτε στα εργοστάσιά της, ούτε στα κεντρικά της γραφεία.

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά και δεν θα τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν ημέρες της κανονικής τους άδειας κατά τη διάρκεια που η παραγωγή θα σταματήσει.

Advertisement

Κορωνοϊός: Φόβοι εκτίναξης των τιμών των service των οχημάτων

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Brembo, μια κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή συστημάτων πέδησης παγκοσμίως, έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κλείσει για κάποιες μέρες τα 4 εργοστάσιά της στην Ιταλία, δημιουργώντας προβλήματα στον εφοδιασμό αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών.