Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Φόβοι εκτίναξης των τιμών των service των οχημάτων

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορωνοϊός: Φόβοι εκτίναξης των τιμών των service των οχημάτων

ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Φόβοι εκτίναξης των τιμών των service των οχημάτων

ΝΕΑ

Προβλήματα αναμένεται να επιφέρει μέσα στους επόμενους μήνες και στον τομέα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων η επέλαση του κορωνοϊού, αυξάνοντας τις τιμές τους και καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και ασύμφορη την επισκευή των οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ήδη παρατηρούνται σε πολλές αγορές καθυστερήσεις στην παράδοση των ανταλλακτικών, αφού πολλά εργοστάσια στην Κίνα αλλά και στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, έχουν σταματήσει την παραγωγή τους ή δουλεύουν σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς, δημιουργώντας προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Και στην Ευρώπη ωστόσο έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε εταιρείες ανταλλακτικών όπως η ιταλική MTA, η οποία σταμάτησε για μια εβδομάδα την παραγωγή του εργοστασίου της στο Codogno, Νοτιοανατολικά στο Μιλάνο (ξεκίνησε ξανά την παραγωγή του την Παρασκευή) λόγω της καραντίνας που ισχύει στην περιοχή.

Κορωνοϊός: Δείτε LIVE τα κρούσματα στην Ελλάδα και στον κόσμο

Νωρίτερα, η γερμανική Webasto έκλεισε τα κεντρικά της γραφεία στο Μόναχο για κάποιες ημέρες, ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, που μεταφέρθηκε από κάποιο εργοστάσιό της στην Κίνα. Στη Γερμανία, αναμένουν σημαντικά προβλήματα τις επόμενες εβδομάδες στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια ανταλλακτικών στην Κίνα, ενώ αναμένεται να υπάρχουν πολλά προβλήματα και σε εργοστάσια στη Γερμανία, αφού καθημερινά αυξάνονται και εκεί τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Να από ποια εταιρεία ξεκίνησε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη…

Τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα κρούουν πολλές ακόμη εταιρείες ανταλλακτικών όπως η γνωστή Brembo, που έχει εργοστάσιο στην περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία και η οποία αναμένεται να σταματήσει την παραγωγή εφόσον τελικά η ιταλική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές της αγοράς, τα προβλήματα αυτά αναμένεται σύντομα να οδηγήσουν σε αύξηση τις τιμές των ανταλλακτικών των οχημάτων και κατ’ επέκταση και των service τους, ενώ θα υπάρχουν και πολλές καθυστερήσεις στις επισκευές των αυτοκινήτων.

Ανάλογα προβλήματα αναμένεται να υπάρχουν και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, που θα δουν να αυξάνεται το κόστος των επισκευών των αυτοκινήτων που θα κληθούν να καλύψουν.

Advertisement

Προς το παρόν το πρόβλημα δεν έχει πάντως διογκωθεί, με τους ειδικούς να καλούν όσους έχουν αμφιβολίες να καλούν τον κοντινότερο dealer ή μηχανικό τους για να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα με τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων τους.