Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA: Πτώση-σοκ 47% σημείωσαν τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FCA: Πτώση-σοκ 47% σημείωσαν τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο

ΝΕΑ

FCA: Πτώση-σοκ 47% σημείωσαν τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο

ΝΕΑ

Ασύμφορες χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τις δραστηριότητες της εταιρείας σε Ασία και Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Μειωμένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Fiat Chrysler (FCA), καθώς επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική.

Ειδικότερα η ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 29%, στα 1,07 δισ. ευρώ, ποσό που είναι πολύ κατώτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,31 δις. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 508 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 47% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Παράλληλα, τα έσοδα της FCA σημείωσαν πτώση 5% και διαμορφώθηκαν σε 24,5 δισ. ευρώ.

«Η αγορά ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό στην ανάπτυξη των νέων προϊόντων μας και συνεχίζουμε να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τα τμήματα που υποαποδίδουν. Με βάση αυτούς τους παράγοντες και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, είμαστε σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες μας και είμαστε αισιόδοξοι για το guidance μας για το 2019», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mike Manley.

Advertisement

Από την άλλη μεριά όμως οι αναλυτές και οι επενδυτές ανησυχούν για την υπερβολική εξάρτηση της FCA από τη Βόρεια Αμερική, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το 98% των κερδών του τριμήνου, ενώ όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι δραστηριότητες σε Ασία και Ευρώπη παραμένουν ασύμφορες!

Οι πωλήσεις της Jeep στην Κίνα ήταν απογοητευτικές και η εταιρεία μετά από 3 δεκαετίες βιώνει την πρώτη επιβράδυνση στην συγκεκριμένη αγορά.

Advertisement

Τα ευρωπαϊκά περιθώρια κέρδους έχουν συρρικνωθεί καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές αναγκάζουν τη αυτοκινητοβιομηχανία να ξοδεύει περισσότερα για την ηλεκτροκίνηση ενώ παλεύει με τις ασθενικές πωλήσεις.

Τέλος η εταιρεία κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή είναι πίσω από τα νέα πρότυπα εκπομπών που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος…