Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA: Ανάκληση μαμούθ σε ΗΠΑ και Καναδά!

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FCA: Ανάκληση μαμούθ σε ΗΠΑ και Καναδά!

ΝΕΑ

FCA: Ανάκληση μαμούθ σε ΗΠΑ και Καναδά!

ΝΕΑ

Περίπου 965.000 οχήματα αναγκάζεται να ανακαλέσει η FCA σε ΗΠΑ και Καναδά και να αλλάξει τους καταλύτες τους.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) θα ανακαλέσει περίπου 965.000 βενζινοκίνητα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για να αντικαταστήσουν τους καταλύτες τους καθώς τα οχήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Η ανάκληση-μαμούθ προκλήθηκε μετά από έρευνες που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) των ΗΠΑ αλλά και από δοκιμές που πραγματοποίησε η FCA σε μοντέλα της, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η EPA δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ερευνά και άλλα μοντέλα της FCA που ενδεχομένως δεν συμμορφώνονται και ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικών ανακλήσεων.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 863.000 οχήματα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και 103.000 οχήματα που κινούνται στον Καναδά, ανέφερε η εταιρεία.

Η ανάκληση περιλαμβάνει τα Dodge Journeys 2011-2016, τα Chrysler 200s και Dodge Avengers 2011-2014, τα Dodge Calibers 2011-2012 και το Jeep Compass / Patriots 2011-2016.

Advertisement

Η Fiat Chrysler δήλωσε ότι η ανακοίνωση EPA «δεν έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια».

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε επίσης ότι η δοκιμή οχημάτων στο δρόμο έδειξε επιδείνωση της απόδοσης των καταλυτικών μετατροπέων. Η εταιρεία αρνήθηκε να εκτιμήσει το κόστος της ανάκλησης, αλλά ανέφερε ότι είχε καταλογίσει το κόστος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Advertisement

«Το θέμα ανακαλύφθηκε από την FCA κατά τη διάρκεια της συνήθους δοκιμής εκπομπών κατά τη χρήση των οχημάτων και αναφέρθηκε στην Επιτροπή» ανέφερε η εταιρεία.

Ήδη έχουν ξεκινήσει επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που περιλαμβάνει η ανάκληση και τους έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά με τις απαραίτητες επισκευές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν δωρεάν.

Οι αμερικανικές μετοχές της μειώθηκαν σχεδόν κατά 1%.

Advertisement

Ο διαχειριστής της EPA, Andrew Wheeler, δήλωσε ότι η υπηρεσία χαιρετίζει την εθελοντική ανάκληση της FCA και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να συνεχίσουν να τα οδηγούν κανονικά.